Hronika

Glavni tužilac BiH učestvovao u obuci za borbu protiv sajber kriminala

Glavni tužilac BiH Gordana Tadić učestvovala je danas na obuci za projekat u borbi protiv visokotehnološkog kriminala na kojoj je bilo riječi o jačanju kapaciteta u radu na istragama u predmetima sa elementima sajber kriminala, s posebnim osvrtom na oduzimanje kriptovaluta.

Glavni tužilac BiH učestvovao u obuci za borbu protiv sajber kriminala
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Na obuci je razgovarano o naporima koje institucije preduzimaju kako bi jačale i osposobile svoje kapacitete za procesuiranje visokotehnološkog kriminala s obzirom da ova vrsta krivičnih djela često ima međunarodne i prekogranične elemente gdje je potrebna i međunarodna saradnja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osim Tadićeve, na obuci u organizaciji projekta “EU za pravdu” (EU4JUSTICE) učestvovala je i zamjenik glavnog tužioca Dijana Kajmaković, te međunarodni eksperati iz Francuske.

U saopštenju se navodi da je razgovarano o radu tužilačkih institucija, agencija za sprovođenje zakona, kao i pravosudnih institucija, na predmetima koji sadrže elemente sajber kriminala sa posebnim osvrtom na načine oduzimanja kriptovaluta u krivičnim istragama.

Prihvati notifikacije