Hronika

GLAVU OSTAVILI NA ULICI, A TIJELO ZAPALILI Sestra masakriranog mladića našla se u centru NARKO-LJUBAVNOG TROUGLA

Poslije spektakularne akcije beogradske policije u kojoj su uhapšeni vođa grupe dilera Petar R. (34), njegova žena Jelena (35) i ljubavnica Sanela T. (22) sestra Smaila Tarića, brutalno ubijenog prije 12 godina, javnost se ponovo podsjetila na slučaj jezivog ubistva u Beogradu.

GLAVU OSTAVILI NA ULICI, A TIJELO ZAPALILI Sestra masakriranog mladića našla se u centru NARKO-LJUBAVNOG TROUGLA
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Tijelo Sanelinog mlađeg brata pronađeno je obezglavljeno u Karađorđevom parku, kod Veterinarskog fakulteta u Beogradu, prenosi Blic.

U park ga je u noći između 18. i 19. avgusta 2008. navodno namamio Velibor Bakić i odsjekao mu glavu mačetom, a potom zapalio tijelo mladića koji je u to vrijeme imao 27 godina. Zločin je otkriven tek tri dana kasnije, kada je u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 pronađena njegova odrubljena glava u crnoj najlon kesi.

– Odrubljena glava Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. na Bulevaru kralja Aleksandra poslije anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem dijelu Karađorđevog parka, preko puta Veterinarskog fakulteta, pronašla i ugljenisane dijelove trupa Tarićevog tela u žbunju – rekao je tada izvor.

Ubrzo, iza rešetaka su se našli Bakić i Milan Rašić, koji su od prvog dana negirali umešanost u zločin koji je potresao cijelu Srbiju. Vještak sudske medicine Dušan Dunjić tokom suđenja je naveo da su se Smail Tarić i ubica najverovatnije nalazili licem u lice. On je naveo da su da su dvije velike posjekotine na glavi mogle da dovedu do gubitka svesti i onesposobljavanja žrtve da se brani.

Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo, dok je prethodno prvostepenim presudama u dva navrata bio osuđivan za teško ubistvo na kazne od 35, pa 20 godina zatvora. Bio je uhapšen u avgustu 2008. godine, a pušten je iz pritvora u martu 2015. godine. Drugoptuženi u tom slučaju bio je Miloš Rašić (32) ali on je pravosnažno oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza da je učestvovao u Tarićevom ubistvu.

Podsjećanja radi, policija je juče uhapsila osam osoba zbog sumnje da su prodavale drogu, koju su zakopavale, a njihove mušterije dolazile su na ta mjesta, uzimale narkotike i tu ostavljale novac!