Hronika

Gledala s prozora kako joj otac ubija majku: Albanac sa srpskim državljanstvom koji je nožem iskasapio ženu ima debeo dosije

L.B. (23), Albanac sa srpskim državljanstvom, ubio je u centru francuskog grada Ajanža suprugu Stefani di Vinčenco (22), naočigled četvorogodišnje kćerke.

Gledala s prozora kako joj otac ubija majku: Albanac sa srpskim državljanstvom koji je nožem iskasapio ženu ima debeo dosije
FOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA

Ubistvo se dogodilo u noći između nedjelje i ponedjeljka, pred brojnim svjedocima među kojima je bila i kćerka Stefani i L.B, kada je muškarac nožem narnuo na suprugu, prenosi Blic.

– Napao je pola sata iza ponoći, u neposrednoj policijske stanice, u koju je žena pokušala da se sakrije, ali je bila zatvorena. Njen ubica je sustigao i nožem ubo pet puta. Hitna pomoć, koja je došla na poziv svjedoka, mogla je samo da konstatuje smrt – pišu francuski mediji.

Zločin se dogodio u blizini zgrade u kojoj je par živeo sa kćerkom, koja je, prema pisanju, videla ubistvo majke sa prozora stana.

– Djevojčica je svedočila nekim delovima ili čitavom događaju. Uz nju brojni su svjedoci ubistva, koje je privukao plač, ali još uvijek nisu svi identifikovani i saslušani – rekao je javni Tužilac Kristijan Merkuri.

Prema njegovim riječima, par je prije tragedije konzumirao alkohol, ubistvu prethodila svađa zbog, kako se sada misli, sumnje u nevjerstvo.

Ova nesreća mogla je da se spriječi, jer je Stefani supruga dva puta prijavljivala policiji.

– Podnijela je dvije prijave, u januaru i novembru 2020. godine, jer je uznemiravao i prijetio joj smrću, ali one nisu proslijeđene tužilaštvu – potvrdio je tužilac.

L.B. je nedavno izašao iz zatvora u kom je bio zbog saobraćajnih prekršaja i bio je u obavezi da nosi elektronsku nanogicu za nadzor, koju je prije ubistva pokidao.

– Trebalo je da se zbog toga aktivira alarm. Niko ne može sada da objasni kako se to desilo, ali narukvica je pronađena u njihovoj kući – rekao je.

Ubica, koji je u Francusku iz Srbije došao kao tražilac azila, je nakon zločina priveden u kući prijatelja, a zbog sumnje da su mu pomagale privedene su još dvije osobe.

– Vjeruje se da je automobilom došao u kod prijatelja i tu se sakrio – pišu mediji.

Prema riječima komšinice, koje su prenele CNEWS, rasprave para, kao i njegovo prebijanje supruge nisu bili rijetkost, a dešavali su se i na ulici.

– I u večeri kada se ubistvo desilo čula sam buku, ali na to sam već navikla. ja sam zbog toga nekoliko puta ranije zvala i policiju – rekla je i dodala da je on bio nasilan i da nije birao društvo.

Nakon nesrećnog događaja kćerka para je smještena u hraniteljsku porodicu.

Prihvati notifikacije