Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Gluhaković: Pelagićevu od klirinškog duga 300.000 KM za infrastrukturne projekte

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predrag Gluhaković

Vlada Republike Srpske dodijelila je 300.000 KM iz sredstava klirinškog duga opštini Pelagićevo za realizaciju infrastrukturnih projekata, rekao je danas ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković tokom posjete ovoj opštini.

– Taj novac će sigurno biti značajan da bi bili završeni svi planirani infrastrukturni projekti, a za koje je možda nedostajalo sredstava – naglasio je Gluhaković.

On je dodao da je sa načelnikom Pelagićeva Simom Stakićem razgovarao i o temama koje se tiču njegovog resora, a to su priprema i organizacija Dana i krsne slave opštine Pelagićevo – Ilindana, uz manifestaciju “Ilindanske svečanosti” i “Gastro susreti”, a za drugu manifestaciju je planirano da ove godine bude međunarodnog karaktera.

Stakić je istakao da je ova opština uvijek imala značajnu podršku Vlade Republike Srpske.

– Današnja posjeta rezultat je saradnje koja traje već duže i veoma smo zahvalni Ministarstvu trgovine i turizma i Vladi Republike Srpske koja je uvijek pružala podršku opštini Pelagićevo u svakom smislu – naglasio je Stakić.

On je naglasio da je opština u proteklom periodu uspješno utrošila sva sredstva dodijeljena od Vlade Srpske i Vlade Srbije za infrastrukturne projekte.

– Tim sredstvima započete su rekonstrukcije i adaptacije zgrade stare škole u centru Pelagićeva u Spomen-kompleks posvećen Vasi Pelagiću, te zgrade Doma kulture, izgradnja mosta srušenog u poplavama, a asfaltirano nekoliko puteva u ovoj lokalnoj zajednici – istakao je Stakić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO