Kultura

“BIO SAM KAO REKVIZIT” Glumac tvrdi kako se nikad nije osjećao dijelom ekipe "Prijatelja"

Glumac Pol Rud, koji je u seriji “Prijatelji” glumio Majka Henigena, koji se na kraju vjenčao sa Fibi, tvrdi da se na setu osjećao kao rekvizit.

“BIO SAM KAO REKVIZIT” Glumac tvrdi kako se nikad nije osjećao dijelom ekipe "Prijatelja"
FOTO: CHRISTIAN MONTERROSA/EPA

Rud je u seriji glumio 2002. i pojavio se u 17 epizoda, uključujući finale prvi put emitovano 2004. godine. S obzirom na to da se vjenčao sa Fibi, jasno je da je bio dio najupečatljivijih scena, no on se tada nije osjećao bitno.

U intervjuu za „Variety“ kolega glumac Kris Evans pitao ga je kako je bilo biti dio važnih projekata kao što su “Prijatelji” i “Marvelovi” serijali.

Oni se čine kao važna poglavlja u životu. Kad je riječ o Prijateljima, serija je bila o njima, no bilo je zanimljivo biti dio toga. Ja sam u svemu bio samo kratko. Osjećao sam se kao da sam rekvizit na setu. Serija nije bila o Majku Hennigenu. No bilo je zanimljivo biti dio nečeg što je imalo tako jak učinak na pop kulturu – rekao je.

S obzirom na to da su već glumili skupa u „Avengersima“, Kris je istaknuo da nije mogao zamisliti da se ne slaže s drugima.

Ranije je Rud ispričao kako je već na prvom danu snimanja uspio povrijediti Dženifer Eniston. Ona je tada već imala povrijeđen palac na nozi, a on ga je slučajno pregazio Segvejem.

– Dženifer je imala slomljen prst pa je koristila Segvej, koji se svima svidio. Mat Leblank ga je isprobao i odmah se snašao, a onda sam ga i ja htio probati. Zaletio sam se i pregazio joj ozlijeđenu nogu. Producenti su bili u panici i vjerovatno su se pitali je li prekasno da me otpuste – ispričao je.

To nije bio posljednji put da se doveo u neugodnu situaciju s Dženifer. Iako je trebao nastupiti u samo nekoliko epizoda, promijenili su scenarij pa je na kraju završio i u posljednjoj epizodi Prijatelja.

-Nije mi imalo smisla da sam ja u posljednjoj epizodi. Bio sam na pozornici sa Dženifer koja je plakala i govorio sam si da ne trebam biti ovdje. Kako bih probio led, rekao sam joj: Pa eto, napravili smo to, kakva ludnica. Ta je šala bila zaista neuspjela – priznao je Pol, piše Index.hr.