Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GLUMAC KREMIRAN U BEOGRADU Na jednoj slici dvije velike ljubavi Igora Pervića

Kultura
Autor:

Foto: Milan Ilic/RAS Srbija

Igor Pervić koji je preminuo 23. aprila u 52. godini kremiran je danas na Novom groblju u Beogradu. Na posljednjem ispraćaju glumca bili su njegova porodica, prijatelji i njegove velike ljubavi.

Od Igora su se danas na Novom groblju oprostile glumica Jovana Petrović sa kojom je bio u dugogodišnjoj vezi i književnica Jasmina Holbus, sa kojom je glumac prije više decenija bio u braku.

Dvije Igorove ljubavi je na jednoj slici spojio najtužniji povod, a kako život, često i mimo nas, režira romane, tako je i danas iskreirao scenu koja je na dan glumčeve kremacije dočarala važan detalj njegovog života.

Za Jasminu je sam pričao da mu je, nakon borbe sa porocima, spasla život, a za nasljednicu čuvenog Miodraga Petrovića Čkalje vezivala ga je snažna ljubavna priča u Baćevcima, gdje su daleko od Beograda pronašli svoju oazu.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Posljednje “zbogom” Igoru su uputili glumci Milica Milša sa suprugom, Aleksandra Janković, drug sa klase Goran Daničić, Predrag Bejlac, pjevač Oliver Mandić, Lokica Stefanović.

Njegova majka primabelerina Lidija Pilipenko je poručila: “To je bilo strašno, ali strašno, gledati dobro dijete, tananu dušu bolesnu i znati da je kraj neminovan. Imao je mnogo talenata, pisao. Bježao je od bolesti i vjerovao, ali… “.

Igor Pervić od “Porodičnog orkestra”, preko”Sivog doma”, “Suza i njenih sestara” do “Šifre Despot” ostvario uloge po kojima ćemo ga svi dugo pamtiti.

Ljubitelji dobrog zvuka pamtiće ga i kao pjevača rok grupe “Duh Nibor”.

(zena.blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO