Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Glumci iz Zrenjanina odigrali lutkarsku predstavu “Trapavi zmaj”

Kultura
Autor:

Foto Srna

Narodno pozorište “Toša Jovanović” iz Zrenjanina izvelo je danas u zvorničkom Domu omladine lutkarsku predstavu “Trapavi zmaj” u okviru programa obilježavanja 21. maja – Dana grada.

Upravnik zrenjaninskog pozorišta Ivan Francuski rekao je da je predstavu “Trapavi zmaj” režirala rediteljka i glumica Irena Tot.

-Predstava je interesantna i dobijala je brojna priznanja i nagrade. Namijenjena je djeci nižih razreda osnovne škole, a u njoj se radi o nespretnom, ali jako simpatičnom trapavom zmaju – rekao je Francuski i dodao da su glumci zrenjaninskog pozorišta prvi put u Zvorniku.

On je ocijenio da su djeca, kojih je bila puna velika sala Doma omladine, uživala u predstavi.

Prema programu obilježavanja Dana grada, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović primiće u petak, 18. maja, učenike završnih razreda srednjih škola koji imaju “Vukove diplome”, te strijelce protivgradne zaštite i sportiste.

Biće održan i Prvi međunarodni džudo turnir “Zvornik open” u subotu, 19. maja, u Rekretivno-sportskom centru.

Na Dan grada, u ponedjeljak, 21. maja, biće položeni vijenci na centralnom spomeniku za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Istog dana na svečanoj akademiji biće dodijeljena gradska priznanja pojedincima, preduzećima i ustanovama za razvoj grada, te premijerno prikazan dokumentarni film pod nazivom “Zvornik to je moj grad”.

U Ulici Svetog Save će u utorak, 22. maja, biti organizovana Gradska trka, dok će u večernjim časovima “Pozorište mladih Zvornik” izvesti pozorišnu predstavu “Špijun”.

Promocija prvog toma Enciklopedije Republike Srpske predviđena je za srijedu, 23. maja, dok će 24. maja, profesori, učenici i prijatelji Muzičke škole “Vojin Komadina” u Domu omladine održati koncert posvećen svom gradu.

U Rekreativno-sportskom centru će, 25. maja, biti otvoren trodnevni “Grand pri” tekvondo, a istog dana zvornički pisci i pjesnici prirediće književno veče.

Festival gitare “Zgitar fest”, šesti po redu, biće održan 26. maja, dok će na stadionu fudbalskog kluba “Drina” biti organizovan “Drina kup 2018” za mlađe kategorije u fudbalu.

Izložbom pasa na gradskoj plaži 27. maja, biće održana završna manifestacija povodom Dana grada.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO