Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GOLI ČISTAČ Daniel ovako zarađuje da bi kupio sebi kuću (FOTO)  

Svijet
Autor:

Foto: Caters Clips/Yotube/Screenshot

Daniel Aitken iz Brajtona je dvadesetšestogodišnji muškarac koji je pokrenuo posao čišćenja kuća u nešto neobičnijem izdanju. Naime, mladi Danijel voli čistiti potpuno nag, a sat čišćenja košta 30 funti (oko 67 KM).

Za samo dvije sedmice Daniel je preplavljen rezervacijama. Vjeruje da će zahvaljujući ovom poslovnom poduhvatu kupiti sebi kuću.

– Dosad su se svi moji klijenti pobrinuli da su kod kuće kad dođem čistiti, a znaju me i slijediti iz sobe u sobu i razgovarati sa mnom dok ja čistim, što je uredu, jer sam dobar u multitaskingu – izjavio je Daniel, prenosi Klix.

Foto: Caters Clips/Yotube/Screenshot

Nada se da će zahvaljujući ovom poslu kupiti vlastitu kuću, pa iako je svjestan da je ovo, kako kaže, prilično beznačajan posao, vjeruje da će biti veoma uspješan.

– Počeo sam raditi prije samo dvije sedmice, a već je sada potencijal za zaradu očit. U jednoj sedmici sam očistio šest kuća i uprkos tome što čistim go, ne osjećam se čudno – ispričao je Daniel za britanski Daily Mail.

Njegova klijentela su i muškarci i žene koji su uglavnom srednje dobi.

– U njihovu kuću uđem sa sredstvom za čišćenje, metlom i sitnicama, skidam odjeću i počinjem smjenu. Ne smeta mi, siguran sam da to nije ništa što nisu i prije vidjeli – rekao je Daniel.

Naglasio je da ima iskustva u čišćenju jer je bio građevinski radnik te je i tada često morao čistiti podove.

Daily mail!!!

Gepostet von Daniel Aitken am Dienstag, 5. Februar 2019

– Moji prijatelji misle da je smiješno, ali ja ostajem profesionalan i činim sve da njihova kuća bude besprijekorna kad odem – rekao je Daniel.

On je takođe i “terapeut dodirom” što uključuje maženje stranaca za 45 funti na sat.

– Cilj profesionalnog maženja je pružiti društvo klijentima, što radim potpuno odjeven. Klijenti su i muškarci i žene, a puno sam naučio i o Bregzitu mazeći starije muškarce – dodao je.

Osim Daniela postoji i firma Naturist Cleaners koja ima blizu 300 profesionalaca koji vole čisiti goli. Čistači zarađuju između 30 i 45 funti na sat, a stroga politika bez dodirivanja postoji na svim poslovima.

Klijenti mogu tražiti muškog ili ženskog čistača različitih životnih dobi, a najtraženije su žene srednje dobi koje su punije.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO