Banjaluka

"GOSPODAR PRSTENOVA" Gradonačelnik posvetio objavu čestom projektu u Banjaluci (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je puštanje u funkciju 11. po redu kružnog toka u gradu obilježio interesantnom objavom na svom Tviter profilu koja je izazvala razne komentare.

"GOSPODAR PRSTENOVA" Gradonačelnik posvetio objavu čestom projektu u Banjaluci (FOTO)
FOTO: IGOR RADOJIČIĆ/TWITTER

Radojičić je objavio svoj portret, a u pozadini slike se vidi kolaž fotografija svih lokacija na kojima su izgrađne kružne raskrsnice sa porukom „Lord of the rings“ (Gospodar prstenova).

U pitanju je veoma poznato filmsko ostvarenje  čiji naziv, „Gospodar prstenova“ bi se mogao dovesti u vezu sa oblikom kružnih tokova ili sa komentarima koji se već dugo čuju po gradu da Banjaluka nije samo „grad zelenila„ već i da je u zadnjih nekoliko godina postala grad kružnih tokova.

 

Objava gradonačelnika je izazvala i brojne reakcije od poruka „Gandalf našeg grada“, Tvit godine ljudi“ ili „Ono kada sam sebe troluješ“.

Zadnja kružna raskrsnica kod „Lesnine“ je puštena u toku ove sedmice, a osim te lokacije prethodnih godina ovakve raskrsnice su između ostalog izgrađene na Laušu, kod tržnog centra „Delta planet“, na Rebrovcu, na Malti, dvije u Aleji Svetog Save.

Građene sa jednom ili dvije saobraćajne trake, sa fontanama ili bez  ali i oblika zbog čega su pojedine bile i predmet podsmjeha kao što je kružni tok na Kočićevom vijencu, kojem su Banjalučani dali naziv  „kikiriki” kružni tok.