Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“GOSPODIN DUŠICA I GOSPODIN SONJA” To ima samo u Narodnoj skupštini RS

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Iako u Narodnoj skupštini RS, u aktuelnom sazivu, ima 17 žena poslanica, od kojih su dvije potpredsjednice skupštine, a od osnivanja RS žene aktivno učestvuju u politici, njihove muške kolege se, očigledno, još nisu navikle na to. Pokazala je to i jučerašnja maratonska sjednica republičkog parlamenta. Među brojnim gafovima poslanika, dva su se lapsusa posebno istakla.

Naime, prvo je predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović, a potom i poslanik SDS Miladin Stanić, svoje koleginice oslovio sa “gospodine”.

– Gospodin Dušica, izvolite – najavio je Čubrilović diskusiju Dušice Šolaje, očigledno zbunjen jer je sa skupštinske sjednice žurio na osnivačku skupštinu svoje nove partije DEMOS.

Dušica Šolaja je na ovo s omjehom odgovorila: “Ipak gospođa!”

Kasnije se Miladin Stanić Sonji Karadžić Jovičević obratio sa: “Hvala, gospodine potpredsjednice!”

Žene poslanice u Narodnoj skupštini, među kojima ima i deklarisanih i aktivnih feministkinja, nisu to kolegama uzele za zlo.

– To je bio zaista lapsus, svi smo se slatko nasmijali. Kolege se prema nama odnose s poštovanjem i uvažavanjem – rekla je za Srpskainfo Ivanka Marković, narodna poslanica SDS-a i profesorica Pravnog fakulteta u Banjaluci.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO