Fudbal

GOSPODSKI POTEZ BANJALUČANA "Horde zla" dolaze na derbi Borca i Sarajeva

Uprava Fudbalskog kluba Borac učinila je maksimalne napore da navijači Sarajeva prisustvuju predstojećem derbiju između pomenuta dva tima koji ima veliki značaj u borbi za plasman na međunarodnu scenu.

GOSPODSKI POTEZ BANJALUČANA "Horde zla" dolaze na derbi Borca i Sarajeva
FOTO: S. PAŠALIĆ / RINGIER

Podsjetimo, najvatrenijim pristalicama aktuelnog šampiona nije dozvoljeno da prisustvuju prethodnom susretu koji je odigran na “Koševu”, ali uprava banjalučkog pemijerligaša nije željela da se “revanšira” Sarajlijama, već je reagovala gospodski.

„Poštovani, razmatrajući vaš dopis u kojem nas molite da ponovo razmotrimo donesenu odluku o nedolasku vaših navijača, te da dozvolimo organizovan dolazak navijača Sarajeva na utakmicu 28. Kola Premijer lige BiH u Banjaluci, a kako se ne bi ponovila situacija iz 22. Kola gdje ste nas dopisom obavijestili da niste u mogućnosti osigurati prijem organizovane grupe navijača Borca i gdje ste kao razlog naveli aktuelnu političku situaciju, ispade navijača Borca, mogućnost pojave verbalne nacionalističe i političke provokacije i slično, tgdje da naši navijači nisu prisustvovali navedenoj utakmici, odlučili smo da izađemo u susret vašoj molbi.

Kako je FK Borac uvijek dobar domaćin, razmatrajući vašu molbu, obavještavamo vas da je uprava kluba uložila maksimalne napore, te održala niz sastanaka sa relevantnim republičkim institucijama i svim akterima koji su zaduženi za organizaciju i bezbjedno odigravanje utakmice, odlučeno je da će FK Borac s obzirom na važnost utakmice za obje ekipe, a sve u cilju kako bi fudbalska javnost i zaljubljenici u fudbal uživali u lijepoj atmoisferi, pojačati snage pripadnika obezbjeđenja, povećati broj istih na maksimalni nivo te ODOBRITI dolazak vaših navijača u broju koji je najavljen u vašem dopisu.

Nadamo se da će navijači FK Sarajevo svoju ekipu podržati korektnim ponašanjem i navijanjem za svoj klub, te da ni na koji način neće provocirati, vrijeđati, nedolično se ponašati ili na bilo koji način pokvariti ovaj sportski spektakl i derbi starih sportskih rivala“, stoji u saopštenju banjalučkog kluba.

Utakmica u okviru 28. kola Premijer lige BiH igra se u subotu sa početkom u 17 časova, a Borac koji je treći trenutno ima sedam bodova više u odnosu na četvrtoplasirano Sarajevo.

Prihvati notifikacije