Hronika

Gotovo da nije PROGOVORIO NI RIJEČ: Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović trajalo tri sata

U Višem sudu u Beogradu, završeno je današnje suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki u Borči, ubio svoju suprugu, pjevačicu Jelenu Marjanović.

Gotovo da nije PROGOVORIO NI RIJEČ: Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović trajalo tri sata
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Na današnjem suđenju stručni savjetnik  za telekomunikacije, Saša Savić, koga je odbrana angaživala, tvrdio je da Zoranom telefon nije bio isključen, dok je sudski vještak kao i prethodnih nekoliko puta tvrdio da je Zoran nasilno isključio svoj telefon.

Prema telekomovom izvještaju, a i tvrdnjama savetnika, Zoran nije ni na koji način ugasio svoj telefon. Dok stručni vještak tvrdi da je telefon bio neregularno ugašen.

Pročitajte još

Oni se spore oko toga da li uopšte i postoji regularno i neregularno gašenje. bazne stanice inače pokazuju da su se Jelena i Zoran vozili od kuće, a na njenom aparatu se vide promene ćelija, jer je ona trčala i poskakivala, kako tvrdi stručni savjetnik.

Na suđenju je kako je rekao reporter Kurira, bilo napeto, a rasprava između stručnog savjetnika i vještaka trajala je duže od 3 sata. Inače, tužiteljka je upitala stručnog savjetnika odbrane da li je on učestvovao u izradi izveštaja Telekoma, koji je dostavio sudu, na šta je on rekao da nije.

Sljedeći, a ujedno i poslednji koji će biti ispitan u ovoj celini suđenja biće Đorđe Marović radnik Telekoma 16. septembra, koji je sačinjavao dopis koji je služio kao dokaz na suđenju da Zoran nije ugasio svoj telefon.

Inače, tokom tročasovnog suđenja Zoran je sve vreme mirno sjedio i nije u sudnici rekao gotovu ni jednu riječ.

Podsjetimo, tužilaštvo Zorana Marjanovića tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proljetos sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već četiri i po godine.

Prihvati notifikacije