Politika

GOVEDARICA O NAVODNOM PLANU ZA UBISTVO “Možda je istina, meni djeluje filmski nestvarno”

Povodom saznanja da je navodno postojao plan za njegovo ubistvo, član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica oglasio se na svom fejsbuk profilu.

GOVEDARICA O NAVODNOM PLANU ZA UBISTVO “Možda je istina, meni djeluje filmski nestvarno”
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Njegova poruka je bila neka to bude posao za one koji su kvalifikovani za ovu vrstu posla.

– Dragi prijatelji i poznanici, kao i mnogi drugi koji su mi uputili podršku na direktan ili indirektan način u protekla dva dana, želim da vam se najiskrenije zahvalim. Možda je sve ovo istina a možda i nije. Meni djeluje filmski nestvarno, što bi rekao Neša Galija.

Teško je u ovom momentu znati šta jeste a šta nije. Neka to bude posao za one koji su kvalifikovani za ovu vrstu posla. Kako god bilo, idemo dalje! – poručio je Govedarica.

Драги пријатељи и познаници, као и многи други који су ми упутили подршку на директан или индиректан начин у протекла…

Posted by Вукота Говедарица – Vukota Govedarica on Friday, September 18, 2020

Bilećanin Miljan Vujović, optuženi za ubistvo Petra Bajčetića u septembru 2016. godine u Bileći, tokom svjedočenja u Okružnom sudu Banjaluka, iznio je šokantne navode o navodnom naručivanju ubistva Vukote Govedarice pred lokalne izbore te godine.

– Trebalo je da ja i Petar Bajčetić pripremimo teren za ubistvo Vukote Govedarice, a doći će ljudi da to odrade – izjavio je Vujović, koji je sudu ponudio i kontakt telefone poslovnih prostora u Gacku, odakle je i Govedarica, a u kojima je navodno trebalo da bude organizovano ili izvršeno ovo krivično djelo.

Pročitajte još

Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević te brojeve je i zapisao, dok je Vuujović kao osumnjičene koji se mogu dovesti u vezu sa ovakvim namjerama označio i neke stranačke funkcionere iz Hercegovine, te u to vrijeme visokopozicionirane ljude u Graničnoj policiji BiH.

Iz MUP RS su odmah saopštili da nemaju saznanja o naručivanju ubistva Vukote Govedarice. Nije poznato da li su nakon iznesenih tvrdnji Miljana Vujovića tokom sudskog procesa preuzeli bilo kakve istražne radnje u vezi toga, piše Avaz.