Gradovi

“GOVORILI SU DA SAM LUD” Trebinjac neobičnom vještinom savladava prepreke (VIDEO)

Janko Gašić iz Trebinja bavi se neobičnom disciplinom – parkur. Snagom tijela i duha savladava prepreke na, za uobičajenog čovjeka, nesvakidašnji način.

“GOVORILI SU DA SAM LUD” Trebinjac neobičnom vještinom savladava prepreke (VIDEO)
FOTO: DNEVNICK PORTAL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kaže da je, iako podozrivo posmatran od sugrađana, zahvaljujući parkuru postao bolji čovjek.

Neki su govorili da sam lud, nenormalan. Drugi su govorili svaka čast, bravo. Sve zavisi od osobe, kakvo je njihovo razmišljanje. Ljudi su malo ograničeni sa svojim razmišljanjem od djetinjstva, kako je na njih uticala sredina i sve – priča Janko za portal dnevnick.com.

Parkur je vještina kretanja čiji je cilj preći sa jednog mjesta na drugo u što kraćem vremenskom roku, prelazeći razne prepreke koristeći vještine svog tijela.

Prepreke mogu biti razne, od kamenja pa do visokih zidova i kapija. Može se trenirati i u ruralnim i u urbanim sredinama.

Gašić kaže da parkur može svako da trenira.

– Vi ste tu da se poboljšate. Ako skačem sa visine od četiri metra, vi ne morate da skačete sa te visine. Parkur nema nekih pravila, treba da unaprijedite sebe, nisu bitni bodovi, bitni ste samo vi – priča ovaj Trebinjac dodajući sa je nekima smiješno kad vide ljude od 50-60 godina da treniraju parkur.