Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRAD BIRA IZVOĐAČE Na red došli i “mali projekti” u banjalučkim naseljima

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/ RAS Srbija

Za „male projekte“ mjesnih zajednica koji su odabrani po pozivu iz 2018. godine, iz Gradske uprave su najavili da će narednog mjeseca raspisati javnu nabavku za izbor izvođača radova.

Za podršku projektima za sitne intervencije u naseljima, ovogodšnjim budžetom planirano je ukupno 120.000 KM za svih 57 banjalučkih mjesnih zajednica.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović pojasnila je da se „mali projekti“, koje delegiraju sami mještani, odnosno savjeti mjesnih zajednica, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području svih naselja.

Putem javnog poziva svaka mjesna zajednica može da predloži najviše dva projekta u pojedinačnoj vrijednosti do 2.500 KM, a ovogodišnji poziv, prema najavi nadležnog odjeljenja, trebalo bi da bude raspisan u drugoj polovini godine.

Prema podacima nadležnog odjeljenja u prošloj godini realizovani su „mali projekti“ za 40 mjesnih zajednica.

Tako je, između ostalog, rekonstruisano postojeće sportsko igralište u Ulici Jasmira Malčića na Pobrđu, saniran krov na Domu kulture u Piskavici, te uređene učionice u područnoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Pavlovcu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO