Banjaluka

“Grad ima dovoljno sredstava” Topić poručio da je Stanivuković NAMJERNO DRŽAO građane u neizvjesnosti

Mi smo unazad mjesec dana govorili i ostali dosljedni politikama SNSD da Grad u budžetu ima dovoljno sredstva da pokrije naredne ljetnje mjesece sa razlikom u cijeni karata i da prevoznicima daju  potrebne subvencije kako ne bi došlo do poskupljenja karata, poručio je šef Kluba odbornika SNSD Dragoslav Topić komentarišući aktuelnu situaciju u gradskom prevozu.

“Grad ima dovoljno sredstava” Topić poručio da je Stanivuković NAMJERNO DRŽAO građane u neizvjesnosti
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kazao je da je gradonačelnik Draško Stanivuković do poslednjeg momenta držao građane u neizvjesnosti.

– To što je sinoć bilo u Gradskoj upravi to su građani trebali znati prije tri dana. Zašto je gradonačelnik čekao do zadnjeg trena da saopšti građanima da će biti prevoza. Dizala se nepotrebna tenzija kako bi se gradonačelnik se pokušao napraviti herojem, a on je u ovoj situaciji ispao gubitnik. Prema informacijama koje smo ranije dobili od gradonačelnika za jul je trebalo izdvojiti 350.000 KM za prevoz, a sada je taj iznos narastao na 500.000 KM. Kako? Šta se desilo sinoć na sastanku? – naveo je Topić.

Napomenuo je Grad  u zakonskoj obavezi da obezbijedi javni prevoz.

Pročitajte još

– Da jutros nije bilo prevoza- ko bi bio kriv?  Ne bi bila Skupština, već gradonačelnik. Da jutros nije krenuo prvi autobus on bi prekršio zakon. Jedini prijedlog gradonačelnika je da cijene karata u javnom prevozu poskupe na teret građana, a mi na to ne pristajemo već da to ide iz suficita, koji će biti uvršten u rebalansu ovogodišnjeg budžeta.  Sve ovo što se dešavalo je njegov cirkus kako bi odbornici pristali na poskupljenje karata na teret građana –zaključio je on.

Predlaže da se sjednica zakaže za ponedjeljak i da gradonačelnik predloži odluku da se prevoznicima daju subvencije za naredna tri mjeseca i kada ona isteknu da u oktobru vidimo šta ćemo dalje po pitanju javnog prevoza .

Prihvati notifikacije