Banjaluka

"GRAD STOJI IZA NJIH" Gradonačelnik obišao nekoliko banjalučkih porodica (FOTO)

Povodom vaskršnjih praznika, gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je nekoliko banjalučkih porodica, među kojima i Kovačeviće iz Gornje Pisakvice čiji je problem sa primanjima za sina Nikolu, koji boluje od rijetkog Volfovog sindroma, nedavno riješen.

"GRAD STOJI IZA NJIH" Gradonačelnik obišao nekoliko banjalučkih porodica (FOTO)
FOTO: GRAD BANJALUKA

Gradonačelnik je po drugi put posjetio porodicu Kovačević, nakon što je prošli put obećao da će njihov problem biti u kratkom roku sistemski riješen.

Iz Grada podsjećaju na odluku kojom je regulisano da će djeca poput Nikole koja ostvaruju pravo na ličnu invalidninu i imaju utvrđenu visinu tjelesnog oštećenja od 100 odsto, pomoć dobijati i nakon navršenih 18 godina, donesena je na aprilskoj sjednici Skupštine Grada, a Kovačevići su, kako su rekli iz Gradske uprave, veseli i zahvalni dočekali gradonačelnika Stanivukovića.

-Ova Odluka o ostvarivanju prava na naknadu za smještaj u porodice i nakon navršenih 18 godina, za porodicu Kovačević, ali i drugih 20 porodica, znači lakšu svakodnevnicu, što su danas i prenijeli gradonačelniku – poručili su iz Grada.

FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA

Stanivuković je istakao da će i u budućnosti donositi odluke koje su značajne za građane Banjaluke.

-Biti gradonačelnik znači donositi ključne odluke koje mijenjaju živote naših građana na bolje – naveo je on.

Pročitajte još

U tom pogledu, kako je kazao, nastaviće da obilazi porodice.

-Želim da se kao gradonačelnik upoznam sa njihovim pričama i da im pošaljem jasnu poruku da Grad Banjaluka stoji iza njih i da ćemo težiti da gradimo sistem koji će osnažiti položaj porodice u našem društvu – naglasio je Stanivuković.

Najavio je da će Grad podržati i izgradnju kuće porodici Tubonjić u Konotarima, kroz donaciju sredstava od naplate „humanih parkinga“.

Ovom prilikom, zahvalio je predsjedniku Udruženja „Mozaik prijateljstva“ Miroslavu Subašiću i novinaru Ljubinku Spasojeviću što su svojim humanim radom i pričama pokrenuli i one koji donose ključne odluke, te omogućili da priča o porodicama poput Kovačevića dobije srećan kraj.