Digitalna Srpska

GRADI SVOJ PORTFOLIO Oko sada 99 odsto pretplatnika Netfliksa još nije isprobalo njegove igre

Kako Netfliks nastavlja da gradi svoj portfolio igara, striming servis vidi da manje od jednog procenta njegovih pretplatnika komunicira sa njima na dnevnoj bazi.

GRADI SVOJ PORTFOLIO Oko sada 99 odsto pretplatnika Netfliksa još nije isprobalo njegove igre
FOTO: CHRISTIAN MONTERROSA/EPA

Prema podacima koje je CNBC dobio od grupe za praćenje aplikacija Apptopia, Netfliksa -ove igre u prosjeku imaju 1,7 miliona korisnika dnevno, što je dio od 221 miliona Netfliksovih pretplatnika širom svijeta.

ImageApptopia je otkrila da su Netfliksove igre preuzete ukupno 23,3 miliona puta otkako je Netfliks najavio prodor u mobilne igre u novembru 2021. Strimer je počeo sa samo pet igara, kolekciju koju je od tada proširio na preko dvije desetina naslova, uključujući igru zasnovana na kartaškoj igri Exploding Kittens, spinoffu League of Legends Hextech Mayhem i naslovu strategije Into the Breach. Netflliks takođe planira da doda igru zasnovanu na svojoj originalnoj seriji The Queen’s Gambit.

Pročitajte još

Netfliks želi da udvostruči svoju trenutnu ponudu igara na 50 naslova do kraja 2022. godine i kupio je tri nezavisna studija za igre kako bi mu pomogao da ispuni ovaj cilj. Prethodni izvještaji pokazuju da preuzimanja Netfliksovih  igara polako rastu tokom (skoro) jedne godine koliko su igre bile dostupne.

U januaru je Apptopia zabilježila ukupno 8 miliona preuzimanja igara, dok su podaci analitičke firme Sensor Tower pokazali da je u junu ukupno preuzimanja dostigla 13 miliona. Pretplatnici na Android uređajima mogu besplatno da pristupe i preuzmu igrice iz Netfliks aplikacije ili Gugl Plej prodavnice, do Eplova pravila zahtijevaju od Netfliksa da usmjeri korisnike na Epl uređajima u Epl Stor radi preuzimanja.

Netfliks je u aprilu prijavio gubitak pretplatnika po prvi put u više od decenije, a izgubio je 1,3 miliona više globalno između maja i kraja juna. Kolekcija igara strimera mogla bi da igra sve važniju ulogu jer Netflix preokreće trend gubitka pretplatnika i pronalazi načine da zaradi više novca od tih pretplatnika osim podizanja cijena video usluga koje već imaju. Netfliks već planira da uvede nivo koji podržava oglase do kraja ove godine, a takođe istražuje načine za suzbijanje dijeljenja lozinki, prenosi PC Press-

Prihvati notifikacije