Gradovi

"Gradimo za buduće generacije" Napreduje izgradnja parohijskog doma u Loparama (FOTO)

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i predsjednik lokalnog parlamenta Milenko Ristić posjetili su protojereja-stavrofora Stevu Jovića, arhijerejskog namjesnika tuzlanskog.

"Gradimo za buduće generacije" Napreduje izgradnja parohijskog doma u Loparama (FOTO)
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Oni su tom prilikom obišli objekat parohijskog doma u Loparama, koji je u izgradnji, i zajedno se uvjerili u dobru dinamiku radova.

Prota Stevo Jović je izrazio zadovoljstvo zbog radova koji su uznapredovali. Prema njegovim riječima aktivnosti na izgradnji su počele prošle godine kada su završeni temelji.

– Zahvaljujući našoj lokalnoj zajednici, rukovodstvu na čelu sa načelnikom Radom Savićem i predsjednikom Skupštine opštine Milenkom Ristićem i njihovim saradnicima, uradili smo ne samo temelje, nego i prvu, drugu i treću ploču – rekao je sveštenik Jović.

Pošto su završeni prizemlje i sprat on je izrazio nadu da će se u dogledno vrijeme izvršiti ukrovljavanje, kako bi se izbjeglo da izgrađeno strada u zimskom periodom i lošim vremenskim uslovima.

– Pozivam ovim putem naše parohijane i privredne subjekte da pomognu, koliko mogu, da bi se uradilo nešto što će ostati budućim generacijama – dodao je prota Jović.

Za izgradnju parohijskog doma u Loparama iz lokalnog budžeta izdvojeno je 30 000 KM. Načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da je veoma zadovoljan načinom na koji se izvode radovi na pomenutom objektu i apelovao na sve Majevičane, gdje god bili, da pomognu izgradnju parohijskog doma kako bi u što skorije vrijeme bio završen.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije