Hronika

Građani ga i ranije prijavljivali: Uhapšen muškarac koji je dvije godine zlostavljao maloljetnicu (13)

R. K. (58) iz Gornjeg Milanovca uhapšen je danas u ovom gradu pod sumnjom da je počinio krivično djelo obljuba nad detetom.

Građani ga i ranije prijavljivali: Uhapšen muškarac koji je dvije godine zlostavljao maloljetnicu (13)
FOTO: FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Kako su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Čačku, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 30 dana. Zbog interesa maloljetne djevojčice iz ovog Tužilaštva nisu mogli da iznesu više detalja, osim da je riječ o djetetu ženskog pola koje ima 13 godina.

Kako se saznaje, istraga na ovom slučaju trajala je oko šest mjeseci, a osumnjičeni je sa djetetom imao seksualne odnose najmanje dvije posljednje godine.

Osumnjičeni je policiji u Gornjem Milanovcu poznat od ranije, budući da su građani već prijavljivali slične nedozvoljene radnje na štetu maloljetnih djevojčica.

Pročitajte još

– Od prvih sumnji na izvršenje krivičnog djela R.K. je praćen i bio je pod prismotrom. Uhapšen je onda kada smo sakupili dovoljno dokaza da može biti osuđen – kaže izvor iz policije dodajući da ovako gnusno nedjelo osumnjičenog nije imao u svojoj karijeri, prenosi Informer.

Za krivično djelo seksualnog nasilja nad djetetom koje se R.K. stavlja na teret, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do 12 godina.

Prihvati notifikacije