Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Građani BiH u Makedoniju mogu sa ličnom kartom

Početna Politika
Autor:

U Skoplju je danas potpisan Sporazum o uslovima putovanja državljana BiH i Makedonije prema kojem će građani BiH u Makedoniju ulaziti sa ličnom kartom.

Sporazum su potpisali ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar obrazovanja i nauke Makedonije Renata Deskoska potpisali su Protokol o saradnji u obrazovanju s ciljem razvijanja i unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja između BiH i Makedonije, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

U Skoplju su danas razgovarali predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev, nakon čega je održan plenarni sastanak delegacija Savjeta ministara i Vlade Makedonije.

Plenarnom sastanku u okviru delegacije BiH prisustvovali su Crnadak, Osmanović, ministar pravde Josip Grubeša, ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko i ambasador BiH u Makedoniji Lepa Babić.

U makedonskoj delegaciji bili su i ministar pravde Bilen Saliji, ministar transporta i komunikacija Goran Sugareski i ministar ekonomije Krešnik Bekteši.

(Srna)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO