Gradovi

GRAĐANI BILEĆE POKAZALI HUMANOST Sav prihod od prodaje biće uplaćen na račun za liječenje Minje

Organizacija "Humanitarni bazar Republike Srpske" održala je danas u Bileći "Humanitarni bazar - za Minju", a sav prihod od prodaje biće uplaćen na račun za liječenje djevojčice Minje Matić iz Kragujevca.

GRAĐANI BILEĆE POKAZALI HUMANOST Sav prihod od prodaje biće uplaćen na račun za liječenje Minje
FOTO: SRNA

Organizator humanitarnog bazara Sanja Salatić rekla je Srni da je pred građane izložena raznolika ponuda, a da su cijene proizvoda simbolične.

– Organizovali smo djecu iz vrtića koji su uradili svoje crteže, manje radove, imamo različite kupone kozmetičkih i frizerskih salona sa različitim uslugama, prirodna kozmetika, ručni radovi, čajevi, domaća rakija. Svako može da nađe za sebe ponešto – navela je Salatićeva.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ona je navela da je zadovoljna odzivom Bilećana, budući da se od prve objave na društvenoj mreži “Fejsbuk” javio veliki broj ljudi koji su ponudili podršku i pomoć da bi se prikupilo što više novca.

Salatićeva je dodala da će humanitarni bazar u Bileći trajati do 15.00 časova nakon čega će biti poznato koliko je novca prikupljeno.

Bilećani su na ovaj način svojim prilozima postali dio akcije prikupljanja sredstava za djevočicu Minju Matić iz Kragujevca, koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan.

Lijek za bolest postoji, ali u SAD, a za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.

Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija “Budi human – Aleksandar Šapić”, a trenutno je aktivan i “M:tel” humanitarni broj 1433.

Humanitarni bazar za Minju nastavlja svoje putovanje po Republici Srpskoj i jedan od narednih biće održan 28. novembra u Trebinju.