Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRAĐANI SE POZIVAJU NA OPREZ Četiri aviobombe pronađene u Sarajevu sutra IDU U VAZDUH

Regioni
Autor:

Foto: FUCZ/RAS Srbija

Transport četiri pronađene aviobombe na gradilištu kod RTV doma u Sarajevu biće završen u petak ujutro.

Uništenje aviobombi planirano je u osam sati ujutro na poligonu van grada.

Transport će se odvijati u periodu od pet do osam sati ujutru i kretaće se rutom Igmanska ulica (Opština Vogošća) – Autoput Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin te kroz naselje Tarčin (opština Hadžići) do poligona za uništavanje.

– Molimo građane koji žive ili se za vrijeme ove operacije zadese u ovom području da se pridržavaju uputstava ovlaštenih policijskih službenika i
pripadnika civilne zaštite kako ne bi ugrozili vlastitu bezbjednost i bezbjednost cijele operacije – saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Uništavanje će obaviti službenici FUCZ, a na mjestu događaja prisustvovaće jedinice vatrogasaca, službenici MUP Kantona Sarajevo i helikopter Oružanih snaga BiH u slučaju medicinske nužde.

Podsjećanja radi, čak četiri aviobombe iz perioda Drugog svjetskog rata pronađene su na istoj lokaciji u glavnom Sarajevu u periodu manjem od jedne sedmice.

Sve četiri su predstavljale veliku opasnost za građane stambenih objekata u rejonu RTV doma. Na sreću, svaka je deaktivirana na mjestu pronalaska.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO