Banjaluka

GRAĐANI U PROBLEMU ZBOG JAVNOG PREVOZA Satnice o polascima autobusa NAJTAČNIJE na prodajnim mjestima

Redovi vožnje već mjesecima nisu ažurirani na internet stranici Grada Banjaluka, kao ni na tablama na stanicama u većini naselja.

GRAĐANI U PROBLEMU ZBOG JAVNOG PREVOZA Satnice o polascima autobusa NAJTAČNIJE na prodajnim mjestima
FOTO: SANJA KRASIĆ/RAS SRPSKA

Takva situacija građanima pravi probleme, jer ne znaju kada mogu očekivati dolazak autobusa.

Uzrok tih poteškoća su dešavanja u Banjaluci, koja su počela pojavom virusa korona u martu prošle godine. Autobuski prevoz je jedno vrijeme bio potpuno obustavljen, a nakon izvjesnog vremena ponovo počeo funkcionisati uz redukovani red vožnje. Satnice polazaka su se mijenjale iz dana u dan, što je građanima uveliko otežalo život i izvršavanje svakodnevnih obaveza.

Starčevica

Nekoliko mještana naselja Starčevica se požalilo da su nedavno ostali bez prevoza na stanici ispred Nešković pumpe, kada se nije pojavila linija 17A u 09.35, kako je navedeno na sajtu Grada. To ih je iznenadilo, jer, kako kažu, ova linija uvijek ima redovne i tačne polaske, te su posumnjali u validnost podataka na sajtu.

– Nekoliko dana kasnije, kada sam ušao u autobus na toj liniji, ugledao sam papir s redom vožnje, zalijepljen na prozoru. Uporedio sam te podatke s podacima koji se nalaze na sajtu Grada i uvjerio se da se ne poklapaju, što nam govori da je ulazak u autobus jedini način da upratimo polaske – izjavio je građanin čije je ime poznato redakciji.

Pored toga što se ne mogu pouzdati u red vožnje koji je naveden na sajtu Grada, građani se žale i na nepostojanje naljepnica s polascima na mnogim stanicama. Kako kažu, u većini naselja u gradu, table su prazne, eventualno izlijepljene starim i pocijepanim naljepnicama ili „ukrašene“ ostacima plakata od predizborne kampanje.

Promjene zbog korone

Povodom žalbi koje su nam uputili građani, kontaktirali smo Gradsku upravu, ali konkretne informacije nismo dobili. Samo su se djelimično osvrnuli na problem, te objasnili da je situacija izazvana virusom korona donijela neke promjene, ali su se pobrinuli da na određene načine pruže građanima potrebne informacije.

Pročitajte još

– U proteklom periodu, zbog pandemije virusa korona, jedno vrijeme je javni prevoz bio obustavljen, pa je funkcionisao u redukovanom redu vožnje, koji se prilagođavao na dnevnom nivou, te je svim putnicima prilikom prodaje karata dodjeljivan i važeći red vožnje. Prevoznici su dužni da postave redove vožnje u autobuse i na svoja prodajna mjesta, kako bi putnici bili direktno upoznati s polascima autobusa – objašnjavaju oni.

Dodaju da Grad radi na razvijanju javnog prevoza, s ciljem da ljudi u većoj mjeri počnu koristiti autobus kao prevozno sredstvo.

– Ukoliko obratite pažnju, u velikoj većini automobila je samo vozač, ponegdje vozač i suvozač. Mi ćemo nastojati da se poveća procenat korištenja javnog prevoza. Smanjili bismo gužve i zagađenje, parking prostor oslobodili za parkovske površine ili neke druge aktivnosti i kretali bismo se u korak s evropskim gradovima. U tom smislu, jedna od aktivnosti biće i modernizacija autobuskih stajališta – kažu iz Gradske uprave.

Neodgovornost vozača

Pored problema s polascima autobusa, građani se žale na bahatost i neodgovornost vozača pojedinih linija. Nedavno je žrtva takvog ponašanja bio Stefan B, koji je ostao bez prevoza, nakon čega je bio prinuđen da se taksijem odveze na posao.

– Čekao sam na stanici u Boriku liniju 14B, kako bih se odvezao na posao. Međutim, pošto tom putanjom, koliko sam upućen, ide još jedna linija, vozač je samo prošao pored mene, vjerovatno pretpostavljajući da čekam drugi autobus. Zar oni nisu dužni da stanu na svakoj stanici – pita Stefan.