Politika

“Građanima skuplja struja, a direktoru EH luksuzno auto” Skoko o najavljenom poskupljenju

Potpredsjednik SPS i predsjednik Odbora za privredu Narodne skupštine Republike Srpske, Maksim Skoko, osudio je ponašanje direktora Elektro Hercegovine koja planira povećanje cijene struje, a istovremeno kupuje super luksuzne automobile.

“Građanima skuplja struja, a direktoru EH luksuzno auto” Skoko o najavljenom poskupljenju
FOTO: SPS

Rukovodstvo Elektro Hercegovine u ovako teškoj situaciji za narod kupuje automobil od skoro 100.000 KM i takvim postupkom vrijeđa narod Hercegovine i cijele Republike Srpske, rekao je Skoko.

– Građani Republike Srpske izloženi su inflaciji kakva nije viđena posljednjih 30 godina te su na taj način dovedeni na rub egzistencije. Visokim cijenama hrane i goriva uskoro bi se mogla pridružiti i veća cijena električne energije. Iako je najavljeno da povećanja cijena neće biti, Elektro Hercegovina podnijela je zahtjev Regulatornoj komisiji za povećanje cijene mrežarine, što automatski povlači za sobom i povećanje cijena električne energije – istakao je Skoko. 

Pročitajte još

Cijeli ovaj slučaj, kako tvrdi, predstavlja šamar u lice potrošačima električne energije koji odlično znaju da u cijeni koštanja kilovat-sata plaćaju i mrežarinu koja ide na račune distribuciji i predstavlja najveći izdatak. 

– Za to vrijeme, bez usvojenog plana poslovanja, Elektro Hercegovina, pozivajući se na privremeni operativni plan javnih nabavki, naručuje automobil vrijedan 94.000 maraka. Ovakav luksuz u vremenu krize koja trese cijeli svijet apsolutno je neprihvatljiv i pozivam rukovodstvo EH, ali i sve ostale rukovodioce javnih institucija da odustanu od takvih poteza – poručio je Skoko.

Prihvati notifikacije