Banjaluka

GRAĐANSKA INICIJATIVA POMAŽE U PDP zadovoljni najavljenim rješavanjem vodosnabdijevanja za mještane Racuna

Gradski odbor PDP-a Banjaluka izražava zadovoljstvo zbog najave da nadležni pristupaju rješavanju pitanja vodosnabdijevanja za mještane Racuna, saopšteno je iz GO PDP.

GRAĐANSKA INICIJATIVA POMAŽE U PDP zadovoljni najavljenim rješavanjem vodosnabdijevanja za mještane Racuna
FOTO: GO PDP

Oni su podsjetili da su prije nekoliko mjeseci mještani sela Racune pozvali narodnog poslanika i predsjednika Gradskog odbora PDP-a Banjaluka, Draška Stanivukovića, da im pomogne pri rješavanju pitanja nedostatka vode, koju uz pomoć konja prevoze od rijeke do svojih domaćinstava.

Dodali su da se brzom reakcijom, medijskom podrškom te poslaničkim pitanjima, ovaj problem našao u fokusu javnosti.

– Ovo je još jedan dokaz da se opozicionom borbom i građanskom inicijativom mogu rješavati problemi s kojima se naši sugrađani suočavaju, kao što je bilo i prije nekoliko dana kada je trenutno stopirana gradnja pristupnog puta gradilištu na mjestu nekadašnjeg kina „Kozara“, a koje je ometalo život stanovnika te ulice – poručili su iz PDP-a.

Kazali su da je zanimljiva objava Igora Radojičića u kojoj kaže da su mještanima Racuna svi obećavali vodu, a da su oni sada realizovali projekat vodosnabdijevanja.

– Nejasno je ko su to svi o kojima govori, budući da su mogli obećavati samo on i njegovi prethodnici iz SNSD-a.  Za četiri godine svog mandata, kao ni za dvadeset godina vlasti SNSD-a, ni Radojičić, niti iko od nadležnih nije ni posjetio ovo selo. Očigledno je da probleme građana Banjaluke jedino može riješiti Radojičićeva potreba da ide za Stanivukovićem. Zato smatramo da je vrijeme da nam se ukaže povjerenje i da identifikujemo, ali i da odmah rješavamo stvarne probleme čovjeka u Banjaluci, umjesto dugogodišnjeg čekanja da neko liječi komplekse, a ne radi svoj posao pravovremeno – kazali su u PDP-u.