Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Gradonačelnik Mostara pozvao na konačan dogovor oko izbora

Politika
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ljubo Bešlić

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić poručio je da je održavanje izbora u Mostaru politički prioritet i da su dijalog i implementacija pravnih rješenja jedini način za prevazilaženje političkog zastoja.

Bešlić je istakao da će provođenje osnovnog ljudskog prava kroz lokalne izbore omogućiti novi priliv ulaganja i konstruktivnih projekata u grad, podstaći razvoj, te znatno povećati i poboljšati prilike za građane.

On je napomenuo da već 11 godina nisu u mogućnosti da održe lokalne izbore i formiraju novi saziv gradskog vijeća, što se pokazalo kao ključna prepreka u razvoju grada.

– Održavanje izbora u Mostaru politički je prioritet koji se mora provesti u skladu sa evropskim standardima i preporukama međunarodnih organizacija, koje su ukazale na nepravilnosti i protivustavnost u sklopu Izbornog zakona BiH – rekao je Bešlić.

Govoreći o dugotrajnom političkom neslaganju oko provođenja izbora, Bešlić je istakao da se, bez obzira na neslaganje, napredak može ostvariti samo kroz dijalog svih obuhvaćenih strana, saopšteno je iz HDZ BiH.

– Mi smo spremni na dijalog, te očekujemo da će i ostale političke stranke izraziti želju za iznalaženje svima prihvatljivog rješenja kako bismo konačno izašli iz dugogodišnje blokade – rekao je Bešlić.

On je podsjetio da je prošle godine postignut iskorak u približavanju političkih stavova, te dogovor između političkih stranaka u Mostaru o deblokadi, koji je utemeljen na postizanju dogovora o deblokadi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO