Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Gradski arhitekta Ivan Rašković: Građane najviše muče problemi sa saobraćajnicama, vodosnabdijevanjem i kanalizacijom

Banjaluka
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ivan Rašković

Debatom sa građanima Dragočaja, Mišinog hana i Prijakovaca, gradski arhitekta Ivan Rašković završio je seriju “Aktuelnih razgovora” o izgledu budućeg urbanističkog plana Banjaluke.

Građani ovih naselja su dali svoje mišljenje o gradskoj deponiji, saobraćajnim problemima a i raspitivali su se mogućnostima da se urede manji vodotokovi na području ovih mjesnih zajednica.

Rašković je rekao da je veoma zadovoljan razgovorima koje je vodio sa građanima u proteklih više od mjesec dana.

– Građani su se odazvali u velikom broju, razgovori su bili veoma kvalitetni i uglavnom su se njihova razmišljanja odnosila na mjesnu zajednicu kojoj pripadaju, ali nije bila rijetkost da su diskutovali i o rješenjima koja se tiču čitavog grada. Raduje me što su građani uglavnom isticali opšte, odnosno zajedničke probleme i nije bilo nekih pojedinačnih istupa koji su gledali samo vlastite interese – istakao je Rašković.

On je naglasio da je najviše diskusija bilo u vezi sa infrastrukturom, najčešće su u pitanju bili saobraćajnice, voda i kanalizacija.

Dodao je da su građani često pominjali dječija igrališta, različite objekte društvenog sadržaja te objekte za sport i rekreaciju.

U daljem procesu donošenja urbanističkog plana, prema Raškovićevim riječima, očekuje nas otvaranje ponuda za nosioca izrade ovog plana.

Naglsio je da je proces izrade urbanističkog plana zahtijevan proces koji će trajati najmanje godinu dana.

– Početkom sljedeće godine imaćemo prijedlog tenderske komisije i iza toga nam slijedi sklapanje ugovora između Gradske uprave i izabranog nosioca izrade urbanističkog plana, koji će biti izabran po kriterijumima izrade, reference i ponuđene cijene – objašnjava Rašković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO