Svijet

Granatirana ruska sela, dronovi pogodili skladište goriva: Putinova vojska u velikom problemu, ne znaju gdje će prije (VIDEO)

Ukrajinske snage granatirale su dva sela na zapadu Rusije, u regionu Brjanska, a u tom napadu niko nije povrijeđen, izjavio je danas regionalni gubernator Aleksandar Bogomaz.

Raketa u dvorištu kuće
FOTO: OLEG PETRASYUK/EPA

Bogomaz je napisao na Telegramu da su ukrajinske snage napale okolinu sela Lomakovka i Novaja Pogošč.

Gubernator Belgorodske oblasti u Rusiji Vjačeslav Gladkov rekao je danas da su ukrajinske snage tokom noći granatirale Šebekinski okrug, a evakuisano je više od 2.500 ljudi iz okoline, prenio je Rojters.

On je dodao da su u napadu povrijeđena dva učitelja u lokalnoj školi.

Ukrajina negira da je njena vojska umješana u te napade.

– Dvije bespilotne letjelice dugog dometa napale su rano jutros objekte kompleksa za skladištenje goriva u dva sela u Smolenskoj oblasti u Rusiji, a nije bilo žrtava, niti štete – rekao je vršilac dužnosti gubernatora regiona Vasilij Anohin.

Anohin je napisao na Telegramu da operativne službe rade na licu mjesta na otklanjanju posljedica.

Udaljenost sela od rusko-ukrajinske granice je veća od 300 kilometara, prenio je TASS.

Ukrajinske vlasti ukinule su danas uzbunu za vazdušni napad u većem dijelu zemlje, a zvaničnici u glavnom gradu Kijevu saopštili su da je odbrana oborila više od 30 ruskih projektila i dronova.

Moskva je izvršila oko 20 napada raketama i dronovima na ukrajinske gradove od početka maja.

Pročitajte još

Rusija je juče morala da prerasporedi svoje trupe i vojnu opremu kako bi odbila napad partizanskih grupa unutar svojih granica, saopštila je britanska vojna obavještajna služba.

Legija slobodne Rusije saopštila je juče da je izvršila raciju u Belgorodskoj oblasti.

Iako su snage predsjednika Vladimira Putina ovog puta reagovala brže nego prvi put, bila je prinuđena da upotrebi teško naoružanje i razblaži svoje snage više nego što bi željela uoči ukrajinske kontraofanzive, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

– Ruski komandanti se sada suočavaju sa oštrom dilemom da li da ojačaju odbranu u ruskim pograničnim regionima ili da ojačaju svoje linije u okupiranoj Ukrajini – navodi se u izvještaju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije