Sport

Grand Trade mladim banjalučkim karatistima omogućio odlazak na Svjetski kup

Najuspješnijih pet članova Univerzitetskog karate kluba „Vrbas“ Banjaluka na prvenstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, zahvaljujući kompaniji Grand Trade, naredne sedmice putovaće i na Svjetski kup u Poreč.

Grand Trade mladim banjalučkim karatistima omogućio odlazak na Svjetski kup
FOTO: GRAND TRADE

Za odlazak na četvorodnevno takmičenje „Karate 1-Youth League“, pod okriljem Svetske karate federacije, kompanija Grand Trade u potpunosti je finansirala troškove puta i službenog smještaja, koji zadovoljava propozicije Svjetske karate federacije u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Bio je to i jedan od uslova da se karatisti banjalučkog kluba „Vrbas“ takmiče među mnogobrojnim učesnicima iz više od 70 država. Trener Boris Jeličić, koji kao svjetski šampion iz 2001. godine predvodi ekipu na takmičenju, kaže da je za takmičare i Karate klub „Vrbas“ Banjaluka veoma važno učešće na Svjetskom kupu i ogroman podsticaj za dalje pobjede u sportu, koje samostalno ne bi mogli da finansiraju.

FOTO: GRAND TRADE
FOTO: GRAND TRADE

– Sama činjenica da bude oko 3.000 takmičara iz preko 70 država govori koliko je jako takmičenje i u tom uzrastu je i najjače. To je bodovno takmičenje i ovo su mlađe kategorije, kadeti. U ovakvim uslovima, koji su jako teški za kompletan sport u Republici Srpskoj i BiH, svaka pomoć znači, pa i ona najmanja. Ovo je značajna pomoć, obezbijeđena su nam sredstva za prevoz, smještaj i ishranu, ustvari, obezbijeđen nam je kompletan iznos za sam odlazak – kaže trener i predsjednik Univerzitetskog karate kluba „Vrbas“ Banjaluka Boris Jeličić.

Klub će nastupiti u kategorijama „U-14 borbe“ uzrasta 12 i 13 godina sa tri takmičara i „Kadeti borbe“ uzrasta 14 i 15 godina sa jednim takmičarom. Takmičenje je uvršteno u zvaničan kalendar Svjetske karate federacije i bodovi koje takmičari osvoje plasmanom ili učešćem računaće se u sistem bodovanja za plasman na Olimpijske igre.

FOTO: GRAND TRADE
FOTO: GRAND TRADE

U kompaniji Grand Trade, koja je pomogla finansiranje učešča takmičara, svjesni su značaja takmičenja koje mlade karatiste podstiču za dalji napredak u sportu.

– Mladi karatisti kluba „Vrbas“ Banjaluka do sada su pokazali značajne rezultate u našoj državi i drago nam je da im možemo pomoći u njihovom daljem napredovanju u sportu. Ovi mladi karatisti se već sada imaju cilj da punoljetstvo obilježe oOlimpijskim igrama. Smatramo da je baš u ovom trenutku veoma značajno da se ulaže u njihov dalji uspjeh, jer to svakako obogaćuje i njihovu karijeru, ali i našu domaću sportsku scenu – rekla je portparol kompanije Grand Trade, Milana Sitničić.

Karate klub „Vrbas“ Banjaluka osnovao je prije devet godina šampion svijeta iz 2001. godine Boris Jeličić, sa drugoplasiranim na Evropskom prvenstvu održanom 2000. godine Daliborom Blagojevićem, te Boškom Latinovićem i Milanom Trkuljom. Tada su, još bez finansijske pomoći, otpočeli s razvojem ideje o učenju djece osnovama karatea i bazičnim sportovima.

Brojni članovi kluba do danas su ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

A.E.

Prihvati notifikacije