Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRČEVITO SE DRŽAO ZA STIJENU Migrant ostao zaglavljen na sredini rijeke, spašavali ga vatrogasci

Društvo
Autor:

Foto: Srna

U želji da se dokopaju lijeve obale Drine migranti se često odluče da pređu ovu ćudljivu reku kod malozvorničkog sela Brasina koje je na njihovoj ruti ka zapadu.

Današnji pokušaj jednog od njih nije se završio tragično zahvaljujući pripadnicima malozvorničkih i lozničkih vatrogasaca koji su uspjeli da ga izvuku na suvo.

Migrant je u pokušaju da pređe Drinu ostao zaglavljen na sredini rijeke, na stijeni za koju se grčeviti držao. Dalje nije smeo i ostao je u sredini opasne vode. Njega je uočila patrola pogranične policije i o tome obavijestila malozvorničke vatrogasce, a u akciji spasavanja u ispomoć su im ubrzo stigle i kolege iz Loznice. Uspjeli su zajedničkim radom da izvuku migranta na suvo koji je bi presrećan zbog toga.

Ovo nije prvi put da naše službe spasavaju migrante iz Drine koji nevješti ostanu nasukani na nekom ostrvu, ili steni pa ne mogu ni naprijed ni nazad. Ovoga puta sve se dobro završilo, ali je bilo i slučajave kada su neki od njih nestali u talasima Drine koja ih je kasnije izbacivala nizvodno, kilometrima daleko od mjesta utapanja.

Inače, ovih dana povećan je broj migranata u lozničkom i malozvorničkom kraju koji ponovo pokušavaju da pređu u susjednu BiH, piše Kurir.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO