Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Grupisanje političkih partija u Gradiški: DNS i Penzioneri ovjerili sporazum o saradnji

Regioni
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Demokratski narodni savez i Partija ujedinjenih penzionera Gradiška potpisali su Sporazum o zajedničkom djelovanju na lokalnim izborima naredne godine. Predstavnici dvije partije istakli su da za njih to nije preuranjeno jer vjeruju da za više od godinu dana, koliko je ostalo do izbora, mogu provesti uspješnu kampanju te postati još važniji politički faktor u ovoj sredini.

Dane Malešević, predsjednik Gradskog i Regionalnog odbora DNS, nakon potpisivanja Sporazuma sa Bogoljubom Vidovićem, predsjednikom Opštinskog odbora PUPS, rekao je da je to nastavak uspješne saradnje koju su Partija ujedinjenih penzionera Republike Srpsker i Demokratski narodni savez Gradiška započeli na prethodnim lokalnim, a nastavili tokom parlamentarnih izbora.

– Nema razloga da odlažemo verifikaciju naše uspješne saradnje koja će nam biti preko potrebna na izborima iduće godine. Suština sporazuma koji smo sada potpisali je u novom koraku koji će našu saradnju još više konkretizovati – kazao je Dane Malešević.

On je precizirao da će na lokalnim izborima ove dvije partije imati zajedničku odborničku listu.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

– Obostrano ćemo podržavati naše kandidate jer smatramo da ćemo time izgraditi povjerenje, pomoći jedni drugima na putu stvaranja snažnijeg političkog faktora u našoj sredini. To možemo, pored ostalog, postići udruživajima i okupljanjem više partija na istom političkom programu – rečeno je prilikom potpisivanja Sporazuma između PUPS-a i DNS-a kojem je, prošlog vikenda, prisustvovalo rukovodstvo ove dvije partije na lokalnom nivou.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Ovim dokumentom takođe je definisana uloga dvije partije prilikom izbora gradonačelnika Gradiške.

– Ukoliko DNS bude imao svoga kandidata, PUPS će ga slijediti u tome, podržati našeg kandidata. Takođe, ako Demokratski narodni savez odluči podržati kandidata za gradonačelnika druge partije, to isto učiniće i Partija ujedinjenih penzionera u Gradiški – naglasio je Dane Malešević, a potvrdio Bogoljub Vidović.

Podsjećamo da je na prošlim lokalnim izborima DNS u Prnjavoru, Gradišci, Laktašima i Srpcu podržao kandidate SNSD-a za načelnike smatrajući nakon njihovih pobjeda da je uloga DNS-a bila veoma važna u tome.

– Veoma smo zadovoljni suštinom našeg dogovora o saradnji koji je rezultirao sporazumom. Uslovi su za nas veoma povoljni, utemeljeni na pozitivnom iskustvu sa Demokratskim narodnim savezom. Uvjerili smo se u to mnogo puta, čak i sada prilikom diskusija u Skupštini RS narodnog poslanika Daneta Maleševića, koji uvažava i naše sugestije i prijedloge. Praktično smatramo da je on istovremeno i predstavnik PUPS u NS RS – istakao je Vidović rekavši da je povjerenje ove dvije partije izdržalo provjeru vremena i političkih iskušenja.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

– Sve što smo sa DNS dogovorili, oni su ispoštovali i zato nema razloga da tu saradnju još više ne konkretizujemo i obogatimo. Penzioneri vjeruju DNS. Moram napomenuti da smo glasajući na izborima za bivšeg poslanika Iliju Stevančevića, koji je bio naš član, potom promijenio stav i mišljenje, prevareni i da su mnogi penzioneri time razočarani. Zato ne želimo da nam se u budućnosti dešavaju takve greške – rekao je Bogoljub Vidović.

On podsjeća da penzioneri u Gardiški predstavljaju respektabilno biračko tijelo, a time i politički kapacitet koji ne treba potcjenjivati. U ove dvije partije imaju veoma visoke političke ciljeve, jer vjeruju da zajednički, računajući na još nekoliko partija sa kojima su u pregovorima o zajedničkom djelovanju, mogu obezbijediti minimalno pet odborničkih mandata te bitno uticati na političke odnose u gradskoj upravi.

Zbijanje redova u regiji

Demokratski narodni savez, tvrdi Dane Malešević, intenzivno „zbija“ stranačke redove u Prnjavoru, Srpcu i Laktašima.

Oni vjeruju, kazao je Malešević nakon nedavnog sastanka s mladima DNS-a te opštinskim odborima navedene tri opštine plus Gradiške, da podmlađivanjem rukovodećih stranačkih struktura te jasnim pozicioniranjem u skupštinama mogu napraviti snažniji iskorak na izbvorima naredne godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO