Digitalna Srpska

Gugl najavljuje novo ažuriranje za Android Auto

Gugl je nedavno objavio novo ažuriranje za Android Auto. Nova verzija Android Auto-a koju korisnici mogu preuzeti je 6.6.1122, dok je prethodno ažuriranje od 28. maja bilo 6.5.1119.

Gugl najavljuje novo ažuriranje za Android Auto
FOTO: INFOTAINMENT/YOUTUBE

Android Auto 6.5 je drugo ažuriranje koje je ugledalo svjetlost dana u maju nakon verzije 6.4 objavljene ranije istog mjeseca.

Dakle, šta je novo u Android Auto 6.6? Ako aplikaciju koristite već neko vrijeme, vjerovatno već znate da Gugl ne pruža nikakav dnevnik promjena za ažuriranja Android Auto-a koja se isporučuju, osim ako ne postoji nešto zaista veliko, u kom slučaju Google „slavi“ zvaničnim saopštenjem objavljenom na njegovom blogu. Ali u suprotnom, ažuriranja za Android Auto dolaze bez dnevnika promjena, omogućavajući korisnicima koji ih instaliraju da sami utvrde šta je poboljšano.

Pročitajte još

S druge strane, već znamo da nekoliko novih Android Auto funkcija radi, a postoji šansa da ovo ažuriranje utire put za njihovo uvođenje, pored uvođenja niza ispravki grešaka i optimizacija. Na primjer, Gugl je na I/O 2021 u maju najavio da će Android Auto podržavati Fast Pair u nekim automobilima, što znači da će korisnicima trebati samo jedan dodir da upare Android pametne telefone sa glavnim jedinicama u svojim vozilima. Stoga će podešavanje Android Auto-a biti mnogo jednostavnije i zahtjevaće minimalnu konfiguraciju na našoj strani.

Pored toga, otkriveno je da Gugl radi i na alatki za rješavanje problema sa Android Auto vezom za one koji se i dalje oslanjaju na žičani režim. Drugim riječima, alatka za rješavanje problema pomoći će korisnicima da se izbore sa problemima koji se pojavljuju prilikom pokretanja Android Auto-a pomoću kabla. Međutim, nije predviđeno tačno vrijeme kada bi alat za rješavanje problema mogao da bude objavljen, piše Autoevolution, prenosi PC Press.

Prihvati notifikacije