Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Gužve na graničnim prelazima prema Hrvatskoj, čeka se najmanje sat vremena

Društvo
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Na svim graničnim prelazima od Izačića do Brčkog duge su kolone vozila na izlazu iz BIH, a zadržavanja su minimalno 60 minuta.

Na GP Deleuša frekventno je u oba smjera, a na GP Zupci i Doljani kolona vozila je na ulazu u BIH. Povremeno se duže kolone vozila formiraju i na graničnim prelazima Neum I i Neum II. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS), u petak, 14. juna 2019. godine, u rad je pustio video kamere na graničnom prelazu Kostajnica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS RS upoznaju sa stanjem saobraćaja na tom graničnom prelazu.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS RS poziva vozače da prije polaska na putovanje van zemlje preko navedenih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

AMS RS nastavlja aktivno da radi na tome da u što skorije vrijeme pruži mogućnost vozačima uvid u stanje saobraćaja i na preostalim graničnim prelazima u Republici Srpskoj/BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO