Kolumne

Hajka na Borac

Na sreću derbi susret između Veleža i Borca protekao je u fer igri, što ne može da se kaže za atmosferu koja je stvarana pred duel u Vrapčićima.

Hajka na Borac
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

I na samoj utakmici bilo je dosta pritisaka, a nekoliko stotina navijača našlo se oko stadiona, paljene su baklje i druga pirotehnika.

Izdržali su gosti to, kao i buđenje u 3.30 ujutro, pa zatim zasluženo stigli do boda, a Mostarcima ostaje da (se) žale, jer su unaprijed govorili da je sve osim njih unaprijed pripremljena “kuhinja”.

A zaboravili su kakvu su amosferu oni “zakuhali” bez pravih razloga.

Nije samo u Mostaru podignuta hajka nego u većem dijelu Federacije BiH, očigledno je da uspjeh Banjalučana mnogima smeta.

Crveno-plavi su poremetili ustaljenu praksu da u kvalifikacije za evropska takmičenja idu po dva sarajevska i hercegovačka kluba.

Sada nekima od njih izmiču trofeji i izlazak na međunarodnu scenu, pa se krivac traži u Borcu.

Izdržao je Velikan iz Platonove ulice mnoge udrace u godinama iza nas, izbacivali su ga na pravdi Boga, ali se uvijek vraćao.

Vratio se i sada, na radost gomile svojih navijača i ljubitelja fudbala u Banjaluci, to mnogima smeta, možda zato što su izgubili svoje dugogodišnje ktitore koji su im bili garant uspjeha.

P.S.

Unaprijed se znalo da će Olimpik pobijediti ekipu Željezničara, kako bi stigao do važnih bodova u borbi za opstanak, ali to najmanje smeta fudbalskoj javnosti u gradu na Miljacki.

Gospodo prošlo je vrijeme kada ste krojili sudbinu Borca i drugih klubova iz Srpske, a onda se nadmoćno i cinično smješkali, jer ste znali da nećete biti sankcionisani.