Košarka

HAOS U BIH Tri tima odustala od lige i prije starta takmičenja

Haos u Košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine. Iako liga još nije ni počela već su tri kluba zvanično odustala od takmičenja.

HAOS U BIH Tri tima odustala od lige i prije starta takmičenja
FOTO: INFOBIJELJINA /USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Naime, na startu sezone Student je odbacio mogućnost da igra u elitnom rangu takmičenja jer nisu bili sigurni da mogu da ispoštuju sve finansijske obaveze. Nakon toga je Košarkašk klub Bratunac raspustio svoj igrački kadar i neće igrati prvenstvo BiH.

Sad je sličnu odluku povukao i Košarkaški klub Radnik.

Bijeljinski tim je naime na sjednici Upravnog odbora donio odluku o istupanju kluba iz prvenstva BiH radi neorganizovanosti i neažurnosti Košarkaškog saveza BiH, te činjenice da takmičenje od starta nije regularno, kao i da se ne zna kad će ni pod kojim uslovima početi.

KK Radnik je uputio molbu da igra Prvu ligu Republike Srpske, koja je usvojena pa će bijeljinski tim naredne sezone igrati najviši rang u Srpskoj.

Takođe finalista prvenstva Republike Srpske OKK Slavija je podnijela molbu da igra prvenstvu BiH, kao i sarajevska Bosna. Neki klubovi iz sistema Herceg Bosne takođe razmatraju da ne igraju prvi rang takmičenja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije