Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZAŠTO NA IZBORIMA NISMO BILI BOLJI, A MOGLI SMO” Dodik ukorio partijske drugove (FOTO)

Politika
Autor:

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Uprkos svečarskoj atmosferi, koja vlada na 6. Saboru SNSD, najvećem skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata, od osnivanja stranke, predsjednik SNSD Milorad Dodik je u pozdravnom govoru partijskim drugovima poslao i riječi prekora.

– Zašto na izborimaa nismo bili bolji, a mogli smo? Odgovor na ovo pitanje treba dati na ovom saboru, jer je to prazan prostor koji treba da bude popunjen. Nameću se dva pitanja. Da li su na listai zaista bili naši najbolji ljudi i da li su, shodno tome, za nas glasali svi naši potencijalni glasači – rekao je Dodik i podsjetio da je SNSD na minulim izborima za NSRS osvojio 5.000 glasova više nego 2014. godine, ali da je ipak dobio jedan poslanički mandat manje, te da je stranka mogla postići više.

Koliko je lider SNSD mislio ozbiljno, moći će se isčitati iz sastava novog Glavnog odbora SNSD, kojeg će danas izabrati delegati.

Naime, u Laktašima je počeo Sabor SNSD, intoniranjem himne Republike Srpske. Najveći skup vladajuće stranke u posljednjih nekoliko godina okupio je 1.200 delegata, te brojne goste, među kojima su Marko Pavić, lider DNS, Nedeljko Cubrilović, predsjednik DEMOS, Petar Đokić lider Socijalističke partije.

Na Saboru će biti izabran predsjednik i Glavni odbor, ali se ne očekuju iznenađenja. Ponovo će biti izabran Milorad Dodik i njemu odani kadrovi, ocjenjuju poznavaoci stranačkih prilika.

U Laktašima od jutros vlada nevjerovatna gužva, zbog 6. Sabora SNSD.

Saobraćajna, gužva, prepuni parkinzi, zastavice SNSD i slike Milorada Dodika na svakom su koraku, a tu su i  zgodne žene udešene kao za praznik i trubači sa instrumentima na gotovs.

Trubači “Jelen benda” iz Vranja, kažu, čekaju da dođe predsjednik, pa da mu zasviraju dobrodošlicu.

– Nadam se da će i bakšiš biti predsjednički – kaže vođa benda Saša Krstić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO