Hronika

HAPŠENJE I ZAPLJENA Makedonac i Srbin uhvaćeni sa drogom VRIJEDNOM ČAK 700.000 EVRA

 Istrage Bečke radne grupe za borbu protiv uličnog kriminala EGS dovele su do dva hapšenja i zaplijene više od 50 kilograma droge. Ulična vrijednost droge je oko 700.000 evra.

HAPŠENJE I ZAPLJENA Makedonac i Srbin uhvaćeni sa drogom VRIJEDNOM ČAK 700.000 EVRA
FOTO: SHUTTERSTOCK

EGS je prvo uhapsio 30-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, navodi policija. U sklopu službenog čina otkriven je takozvani “bunker”, odnosno stan u Otakringu u kojem je bila sakrivena droga.

Markus Ditrih, portparol bečke policije izjavio je da je muškarac prethodno pokušao pobjeći, bacivši dvije vreće s oko 30 kilograma smole kanabisa i 94 elektronske cigarete s THC.

On je, ipak, uhvaćen u stanu. Tamo je pronađena i velika količina opojnih sredstava. Ukupno je zaplijenjeno gotovo 52 kilograma smole kanabisa, oko 2,3 kilograma marihuane, elektronske cigarete THC i gotovo 60.000 evra gotovine.

Pročitajte još

Po nalogu bečkog javnog tužioca, on je sproveden u bečki zatvor.

Gotovo istovremeno otkriven je i uzgoj biljke kanabisa u podrumskom restoranu u Penzingu. Objekat je otkriven zbog izraziro oštrog mirisa koji se danima osjećao.

Kad su službenici EGS došli zajedno sa policijskim psima, otkrili su 336 biljaka kanabisa. Vlasnik, 30-godišnji Srbin, pokušao je pobjeći, ali je uhapšen i sproveden u zatvor, pišu Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu