Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HELIKOPTEROM NAPUSTIO NJEMAČKU Škaljarac otjeran iz bolnice, zabranjen mu ulazak u zemlju

Hronika
Autor:

Foto: Facebook NDR Niedersachsen/Screenshot

Podgoričanin Igor Krstović (35), navodni pripadnik škaljarskog klana, koji je nedavno izrešetan u pucnjavi u Podgorici, napustio je Hanover gdje se nalazio na liječenju, prenose njemački mediji. Krstović je dobio i pet godina zabrane ulaska u Njemačku.

Kako prenosi njemački portal Haz, Krstović je helikopterom hitne pomoći jutros oko 11 časova odletio sa aerodroma u Hanoveru u pravcu Turske.

Krstovićev advokat rekao je za njemačke medije da mu je neprijatno što se stvorila “pompa” oko njegovog liječenja u Hanoveru, te da dobrovoljno napušta zemlju.

Krstoviću je juče uručeno rješenje o proterivanju jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema ocjeni nadležnih bezbjednosnih organa, predstavlja “prijetnju javnoj sigurnosti i redu”.

Prije odluke da deportuju Krstovića njemačka javnost danima je oštro osuđivala što ga tamošnja policija danonoćno čuva, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbjednost padne na njemačke poreske obveznike.

Krstović je na liječenje u Hanover transportovan 7. februara, desetak dana nakon što je teško ranjen hicima iz automatskog oružja u klasičnoj sačekuši koja se odigrala 28. januara oko 15 časova u zetskom naselju Balijače.

U Krstovića su dok se nalazio u svom vozilu marke “mercedes”, zasad nepoznati napadači, iz automobila u pokretu ispalili skoro tridest hitaca, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta.

Zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji prije tri dana uhapšen je Dragiša Bulatović nakon što su njegovi otisci prstiju nađeni na flaši benzina kojom je zapaljen automobil “golf 5” iz kojeg je pucano na Krstovića.

Pretpostavlja se da su napadači tačno znali kada će Krstović proći tuda, što ukazuje da je napad planiran duže vrijeme i da je u istom učestvovalo više osoba.

Sat vremena nakon napada policija je dobila dojavu da je u blizini Centra za prevenciju i liječenje od narkomanije na Kakarickoj gori zapaljeno vozilo “golf 5” bijele boje u kojem je pronađena automatska puška koja je takođe predmet vještačenja.

Policija sumnja da je pokušaj Krstovićeve likvidacije nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

Naime, prema evidenciji policije Krstović je blizak sa “škaljarskim klanom” i do sada je više puta hapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenje.

Krstovićeva supruga, u Hanoveru je takođe imala policijsko obezbjeđenje, i preko advokata je dala izjavu za lokalne medije u kojoj je tvrdila da njen suprug “nije kriminalac” i da je “izrešetan greškom”, kao i da su hici bili namijenjeni drugom Igoru K. pripadniku klana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO