Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HEROJI BITKE NA KOŠARIMA Dodik: Snimiti film o proboju “Koridora života” u Srpskoj

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci pripadnike nekoliko jedinica tadašnje Vojske Jugoslavije, koji su učestvovali u borbama na Košarama, na Kosovu i Metohiji, a pripadnici 63. padobranske brigade su mu uručili svečani amblem svoje jedinice.

Dodik je ranije, kao predsjednik Republike Srpske, posthumno odlikovao sedam pripadnika ove brigade, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom današnjeg susreta u Administrativnom centru Vlade Srpske, Dodik je rekao da je izuzetno pozitivno što je u Srbiji snimljen dokumentarni film o Bici na Košarama, a zajednički je ocijenjeno da je potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju “Koridora života” u Republici Srpskoj.

On je pripadnicima nekoliko jedinica tadašnje Vojske Jugoslavije prenio da se posljednjih mjeseci u Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o istorijskom značaju Bitke na Košarama.

Dodik je danas u Banjaluci obavijestio ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da nije dozvolio da Oružane snage BiH budu raspoređene na granici sa Srbijom i Crnom Gorom.

Dodik i Vulin razgovarali su o političkim i bezbjednosnim temama u BiH i Srbiji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO