Sport

HEROJSKA BORBA TIPSAREVIĆA U PARIZU Dimitrov i povreda jači od Janka

Janko Tipsarević nije uspio da se plasira u drugo kolo drugog gren slema sezone Roland Garosa. Na startu ovog turnira srpski teniser poražen je od Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:2 po setovima (6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4). Srpski teniser očigledno je imao ogromnih problema u toku meča, ali je nakon ljekarske intervencije nakon drugog seta uspio da nastavi meč.

HEROJSKA BORBA TIPSAREVIĆA U PARIZU Dimitrov i povreda jači od Janka
Foto: Kiyoshi Ota/EPA

Janko je u prvom setu prvi došao do brejka, poveo je sa 2:1, međutim ovo je bio početak serije od četiri uzastopna brejka na obje strane pa je rezultat nakon šest gemova bio nerješen 3:3. Brejk koji je Bugarinu donio ključnu prednost Dimitrov je osvojio u osmom gemu za vođstvo od 5:3, a potom je servirao za prvi set. Janko je spasio dvije brejk lopte, treću nije uspio, pa je ova set otišao na konto njegovog protivnika.

U drugom setu Dimitrov je zaigrao mnogo bolje, podigao je broj vinera i u drugom setu srpskom teniseru nije dozvolio nijedan poen  i za samo 19 minuta je rešio ovaj setu u svoju korist.

Odmah na startu trećeg seta Bugarin ponovo dolazi do brejka i nastavlja sjajnu seriju, ali Janko uspeva da vrati brejk i izjednači na 1:1 u narednom gemu povede sa 2:1, a ovo je bio tek drugi poen koji je Tipsarević osvojio na svoj servis u meču. Iako se vidno otežano kretao po terenu Tipsarević je uspio da sačuva svoj servis do sedmog gema, a onda je došao do novog brejka za vođstvo od 5:3, a već u narednom gemu dolazi do poena i smanjuje vođstvo Dimitrova na 2:1 u setovima

U potpunosti se srpski teniser vratio u ovaj meč, nakon što je u četvrtom setu, pri rezultati 2:2 došao do brejk lopte i poveo sa 3:2. Oba tenisera uspjela su sačuvati svoj servis u narednim gemovma, a Janko je u osmom gemu spasio čak pet brejk lopti koje je imao Dimitrov.

Bugarin je u narednom gemu bio siguran na svoj servis, a onda je u sledećem gemu Dimitrov ponovo došao do tri brejk lopte, ovaj put je iskoristio prvu za izjednačenje 5:5, a onda se nakon dva sigurna servis gema oba tenisera ušlo u taj brejk.

Odlično je janko otvorio 13. igru, odmah na startu mini brejkom je poveo sa 1:0, a potom dva puta bio siguran na svoj servis za 3:0. Dimitrov je kod Jankovog vođstva 4:2 vratio mini-brejk. Janko je zadržao koncentraciju poveo sa 6:4, a potom došao do poena i izjednačenja na 2:2.

U petom setu, na prvi brejk čekalo se sve do devetog gema kada je Dimitrov oduzeo poen Tipsareviću, a onda je sigurnim servisom došao do pobjede. U drugom kolu Dimitrov će igrati protiv Hrvata Marina Čilića.