Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HEROJSKA STAZA Planinari u Bijeljini odali POČAST SRPSKOM PILOTU stradalom tokom NATO bombardovanja

Društvo
Autor:

Foto: BN TV

U Gornjoj Krćini kod Bijeljine, kod spomenika tragično nastradalom pilotu u toku NATO agresije Zoranu Radosavljeviću, članovi Planinarsko ekološkog društva “Majevica”, u prisustvu porodice, obavili su pomen. Spomen obilježje se nalazi na mjestu njegove pogibije.

U znak divljenja viteštvu poginulog pilota i vječne zahvalnosti za njegovo herojsko djelo, članovi planinarskog društva iz Bijeljine markiralu su i uredili planinarsku trasu “herojeva staza”, prenosi BN,

– Ovo je prilika da dođemo ovdje i izrazimo zahvalnost mladom čovjeku koji stao na branik otadžbine i, nažalost, u toj borbi za domovinu i skončao život. Mi često dolazimo ovdje i odajemo počast srpskom heroju –  rekao je Milojko Todorović, predsjednik PED “Majevica”.

– Mi piloti moramo da preuzmemo prvi udar na sebe i tako spasemo bar neko dijete u ovoj zemlji – rekao je pilot majci dan pred smrt.

Članovi PED Majevica svake godine ovim činom prisjećaju se majorevog herojskog djela.

– Zahvalna sam ljudima iz planinarskog društva koji ne zaboravljaju i već 20 godina kao i danas, u velikom broju, okupljaju se da odaju počast mom bratu Zoranu. Hvala im svima – kaže kroz suze sestra poginulog pilota, Snežana Radosavljević-Mažibrad.

Pilot Vojske Jugoslavije major Zoran Radosavljević poginuo je 26. marta 1999, trećeg dana bombardovanja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO