Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HICI NA ŽELJEZNIČKOJ STANICI Policija pucala na muškarca koji je tvrdio da nosi eksploziv

Svijet
Autor:

Foto: Johan Nilsson/EPA

Švedska policija ranila je sinoć muškarca na glavnoj željezničkoj stanici u Malmeu, nakon što su svjedoci rekli da je prijetio i tvrdio da nosi eksploziv i vatreno oružje, saopštili su policijski zvaničnici.

Glavno središte željeznickog saobraćaja na jugu Švedske zbog incidenta je bio evakuisano, a nitko nije povrijeđen osim muškarca kojeg je iz vatrenog oružja pogodio policajac.

– Pozadina i razlog je preteće ponašanje muškarca. Nosio je dvije torbe i tvrdio da su u njima vatreno oružje i eksploziv – rekao je policijski dužnosnik Per-Olof Sojset na konferenciji za novinare, prenosi Index.hr.

Muškarcu, čiji identitet još nije utvrđen, pružena je medicinska pomoc, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontrolisanim eksplozijama, navode iz policije.

Muškarca su uhapsili zbog prijetnje, a medu njegovim stvarima pronađeno je nekoliko ličnih dokumenata s razlicitim identitetima.

Iako je nejasno jesu li torbe sadržavale bilo kakve opasne predmete, Sojset je rekao da su službenici na mjestu incidenta morali da reaguju pod pretpostavkom da se radi o terorističkom činu.

Povećana je prisutnost policajaca na javnim mjestima u Malmeu, obalskom gradu sa oko 300.000 stanovnika.

Željeznicki saobraćaj na toj relaciji je zbog istrage obustavljen, saopštili su regionalni i nacionalni željeznički prevoznici.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO