Hronika

HICIMA IZ PUŠKE UBIO OCA I MAJKU Muškarac osuđen za dvostruko ubistvo, a MOTIV JE BIZARAN

Doktor Zoran Kamatović (49) iz Sremskih Karlovaca, optužen da je 30. maja prošle godine ubio roditelje, majku Gordanu (66) i oca Ljubodraga (77), sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu sklopio je sporazum o priznanju krivice.

HICIMA IZ PUŠKE UBIO OCA I MAJKU Muškarac osuđen za dvostruko ubistvo, a MOTIV JE BIZARAN
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Na osnovu tog sporazuma koji je sud prihvatio, kako je  potvrđeno u tužilaštvu, on je za teško ubistvo pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora.

Krvavi zločin u sremskokarlovačkom naselju Doka, desio se u vikendici u kojoj su živjeli Kamatovićevi roditelji, a svemu je, kako se sumnja prethodila svađa između oca i sina. Zoran je, kako se moglo čuti poslije tragedije, dugo bio nezadovoljan svojim životom, a godinu prije toga je, po isteku ugovora, ostao bez posla u Domu zdravlja.

Pročitajte još

Od roditelja je, navodno tražio da prodaju vikendicu, koja im je postala dom, nakon što su mu ustupili stan u naselju Braće Dejanović u Sremskim Karlovcima. Ljubodrag se tome oštro protivio, a Zoran je, navodno bio uporan u tom zahtjevu, pišu Novosti.

U jednom trenutku, Zoran je dograbio Ljubodragovu lovačku pušku i pucao u oca. Kada se majka Gordana umiješala, i u nju je ispalio hitac, poslije čega je odatle otišao u stan kod željezničke stanice.

– Lovačka puška je bila Ljubodragova i imao je za nju dozvolu, koliko ja znam . Oružje je uzeo jer tu gdje su živjeli, u Doki, nema mnogo vikendica i kuća, udaljeno je, i zbog bezbjednosti se naoružao – ispričao je poslije tragedije jedan poznanik tragično nastradalog bračnog para.

Stravičan zločin, koji je potresao Sremske Karlovce, otkrio je jedan poznanik koji je vraćajući se sa nekog posla iz voćnjaka i prolazeći pored vikendice Kamatovića, ugledao otvorena vrata. Ušao je unutra da ih pozdravi, ali je naišao na užasan prizor. Na podu, u lokvi krvi ležala je Gordana, koja nije davala znake života. Ljubodraga nije vidio. Usplahiren je pozvao Ljubodragovog brata, a ovaj je alarmirao policiju.

Tek kada je policija stigla, pronašli su Ljubodragovo tijelo u dvorištu, nedaleko od kuće. U prvi mah se mislilo da je riječ o ubistvu i samoubistvu, ali se ubrzo ispostavilo da ih je ubila treća osoba, njihov sin.

Prilikom hapšenja, Zoran Kamatović je policajcima priznao šta je uradio, a navodno je imao namjeru da se sam preda i ispriča šta se desilo. I na saslušanju u tužilaštvu je priznao da je pucao u roditelje, prvo u oca, a zatim i u majku i da je namjeravao da i sebi oduzme život. Ispričao je da je bio kod roditelja u vikendici i da je konzumirao alkohol.