Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

HIT NA INSTAGRAMU Djevojke nose NEVIDLJIVE CIPELE na visoku petu i izgledaju kao supermodeli

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Barbi stopala, odnosno poza pomoću koje noge na fotografijama izgledaju savršeno, zavladala je Instagramom.

Influencerice sa svih strana svijeta objavljuju fotke na kojima poziraju podignute na prstima i tako oponašaju položaj nogu najpopularnijih lutkica na svijetu.

“Who What Wear UK” pojašnjava da žene ”noseći nevidljive cipele na visoku petu” izgledaju kao supermodeli, odnosno njihove noge se čine duže i vitkije.

Pred trendom je pokleknula i manekenka Olivija Kulpo, no stručnjake uticaj ovog trenda na mentalno zdravlje, a posebno sliku koju žene dobijaju o vlastitom tijelu, poprilično zabrinjava.

– Društvene mreže polude kada trendovi poput Toblerone tunela postanu hit – rekao je Lijam Preston, voditelj kampanje “Be Real”.

Radi se o uvlačenju donjeg dijela bikinija u stražnjicu kako bi ona ostala otkrivena, a bikini oponašao oblik malog trokuta nalik na popularnu čokoladu.

– Takve stvari imaju štetan uticaj na mlade žene, na njihovo samopouzdanje. Vidjeli smo to već ranije s trendom razmaka između bedara. Ne samo da se žene žele prilagoditi trendu nego su potaknute na korištenje nezdravih metoda za postizanje tog cilja – dodaje Preston i poručuje kako je važno slaviti ljepotu različitih oblika tijela i ne pokušavati izgledati kako nalažu prolazni trendovi, piše avaz.ba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO