Politika

"Hoće da ih učine nesposobnima" Šarović tvrdi da skupštinska većina pokušava delegitimisati gradonačelnike Banjaluke i Bijeljine

Predsjednik SDS Mirko Šarović tvrdi da skupštinske većine u Banjaluci i Bijeljini "preuzimaju nezakonito ovlašćenja koja im ne pripadaju", dok se skupštinskim većinama u Višegradu i Novom Goraždu "onemogućava rad u skladu sa zakonom".

"Hoće da ih učine nesposobnima" Šarović tvrdi da skupštinska većina pokušava delegitimisati gradonačelnike Banjaluke i Bijeljine
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Šarović je nakon sjednice Predsjedništva SDS u Prijedoru rekao novinarima da je ova stranka “prinuđena da preduzme određene korake kako bi zaštitila vladavinu prava i zakona”.

On kaže da su prisutni dvostruki aršini i da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave tolerišu, kako navodi, nezakonita postupanja.

Šarović smatra da skupštinske većine “delegitimišu” gradonačelnike Banjaluke i Bijeljine Draška Stanivukovića i Ljubišu Petroviću i da ih “pokušavaju učiniti nesposobnima”.

On navodi da se skupštinska većina “uz pomoć institucija Republike Srpske predstavlja kao ključno tijelo za upravljanje ovim važnim gradovima”.

Pročitajte još

Zamjenik predsjednika SDS i povjerenik za Banjaluku Milan Radović rekao je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva predložio povjereništvo za Banjaluku od 51 člana.

– To su uglavnom sve izuzetno poštovani ljudi sa dignitetom i radili smo na tome da ovo povjereništvo nastavi posao uspostavanje gradskog i mjesnih odbora i to će biti prioritetni zadatak – rekao je Radović i najavio da će konstitutivna sjednica biti održana u narednih nekoliko dana.

On je izrazio očekivanje da SDS podigne svoj rejting, napravi malo drugačiju strukturu i pripremi se za izbore 2022. godine.