Svijet

Kćerka osumnjičena za ubistvo majke: Tijelo nađeno u bunaru, slučaj raskrinkala svekrva

Djevojčica (16) iz ukrajinskih Vinica uhapšena je zbog sumnje da je nožem ubila svoju majku (36), a da je tijelo potom bacila u bunar.

Kćerka osumnjičena za ubistvo majke: Tijelo nađeno u bunaru, slučaj raskrinkala svekrva
FOTO: MARICA JOVANOVIĆ / RAS SRBIJA

Kako su saopštili nadležni, nestanak žene, čiji identitet nije saopšten, prijavila je svekrva, a tijelo je pronađeno u bunaru nedaleko od jedne kuće u izgradnji.

Mediji prenose da je tijelo ubijene bilo pokriveno kamenjem i starom odjećom, a policija je privela maloljetnu kćerku ubijene zbog sumnje da je počinila ovaj zločin.

Vjeruje se da su se majka i djevojčica tokom vikenda posvađale u kuhinji, te da je djevojčica zgrabila nož i majci zadala više od 30 uboda. Nakon toga, majčino tijelo je stavila u građevinska kolica, odvezla ga do jedne kuće u izgradnji u komšiluku i bacila u bunar.

Policija vjeruje da se nakon toga djevojčica vratila kući i pokušala da ukloni tragove zločina. Osumnjičena je izribala cijelu kuću, sakrila je svoju odjeću, kao i nož kojim je počinjeno ubistvo.

Djevojčica se trenutno nalazi u pritvoru, a ukoliko bude proglašena krivom, preti joj do 15 godina zatvora, prenosi Espreso.

Prihvati notifikacije