Svijet

HOROR U PODGORICI Pas izujedao dječaka (10), zadobio teške povrede

Desetogodišnji dječak iz Podgorice zadobio je teške tjelesne povrede kada ga je u podgoričkom naselju Masline napao pas belgijski ovčar malinoa, piše Dan.

HOROR U PODGORICI Pas izujedao dječaka (10), zadobio teške povrede
FOTO: JOLISOLEIL / WIKIPEDIA

Kako navode, dječak je operisan u Dječijoj bolnici Kliničkog centra Crne Gore KCCG i van je životne opasnosti.

Pas ga je izujedao u predjelu grudi i po rukama. Dječak je usljed napada preživio veliku traumu, pa će s njim razgovarati psiholog i psihijatar.

Porodica dječaka nije željela komentarisati slučaj dok desetogodišnjak ne izađe iz bolnice. Dječaka je pas napao dok je vozio bicikl, a pritom, kako ističe porodica, nije provocirao ili izazivao životinju.

Nama je najvažnije da je dijete sada dobro. Ne želimo da istupamo u javnost dok dijete ne izađe iz bolnice. To nam je sada prioritet. Nismo ni u policiju išli da damo izjavu, jer čekamo da se riješi ovaj dio koji se tiče našeg sina – rekao je otac dječaka.

Iz Kliničkog centra su saopštili kako se zbog prakse koju su uspostavili od avgusta ove godine ne mogu izjašnjavati o zdravstvenom stanju pacijenata bez njihovog ili odobrenja roditelja, odnosno staratelja.

Policija je o svemu obavijestila tužioca.

– Policija je obaviještena od medicinskog osoblja Urgentnog centra da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljen dječak s povredama koje je zadobio od ujeda psa. Od vlasnika psa prikupljeno je obavještenje na navedene okolnosti – navode iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Na pitanje je li pas koji je napao dječaka pripadao ili pripada Upravi policije, odgovaraju odrično.

– Pas koji je nanio povrede dječaku ne pripada i nije pripadao Upravi policije – saopšteno je iz policije.

(Avaz)

Prihvati notifikacije