Društvo

Hospitalizovano pet beba pozitivnih na kovid, NAJMLAĐA IMA ŠEST DANA

U Dječjoj klinici KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu hospitalizovano je pet beba pozitivnih na kovid, od kojih najmlađa ima samo šest dana.

Hospitalizovano pet beba pozitivnih na kovid, NAJMLAĐA IMA ŠEST DANA
FOTO: B. MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Načelnica te klinike Olivera Ostojić rekla je da su kliničke slike tih beba blage i dodala da one nisu životno ugrožene, kao ni njihove mame, takođe oboljele od korona virusa.

– Oni imaju poseban protokol ispitivanja i liječenja, ta djeca nisu ozbiljno bolesna, imaju povišenu temperaturu. Mame su pozitivne i one prolaze dobro kroz bolest – navela je Ostojić za K1 televiziju.

U KBC “Dr Dragiša Mišović” jutros je na liječenju i 25 djece pozitivne na kovid, a Ostojić kaže da oni dolaze sa višednevnim visokim temperaturama i najčešće imaju jednostranu ili dvostranu upalu pluća.

Pročitajte još

– Prije šest dana imali smo četvoro tinejdžera sa teškom upalom pluća, to su gojazna djeca – rekla je Ostojić i dodala da njihova terapija traje od sedam do deset dana.

Dr Ostojić kaže i da je trenutno mali procenat vakcinisane djece, ali, ističe, posljednjih dana povećano je interesovanje i oni dolaze sa roditeljima da se informišu o imunizaciji.

– Akcenat je na djeci sa hroničnim bolestima – dodala je.

Od početka epidemije u KBC “Dr Dragiša Mišović” bilo je više od 200 novorođenčadi.

Prihvati notifikacije