Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HRANA IM UMALO DOŠLA GLAVE Zbog trovanja gnjevne mušterije spremaju TUŽBU za vlasnike picerije

Društvo
Autor:

Foto: Jakub Kaczmarczyk/EPA

Vlasnici picerije “San Remo” mogli bi se suočiti s tužbama gnjevnih Dobojlija koji su se otrovali hranom koju su konzumirali u njihovom objektu, a zbog koje su zaglavili u ovdašnjoj bolnici.

Jedna otrovana žena, poručila je da će, ukoliko se više njih dogovori i usaglasi, tužiti gazdu picerije koja im je umalo došla glave.

– Jedna djevojka me pitala da li bih tužila piceriju, rekla sam joj da sam razgovarala sa svojim roditeljima i da vjerovatno ne bih sama to učinila, ali ako bi moje dvije-tri drugarice isto htjele i još neko se javio – i mi bismo se pridružile zajedno da tužimo – rekla je pacijentkinja koja je na kućnom liječenju.

Ona je navela da je još boli stomak, ali da su joj ljekari objasnili da je to sasvim normalno s obzirom na to da je zbog trovanja došlo do oštećenja želuca i crijeva, te dodala da je sada na posebnom režimu ishrane.

– Dobili smo uputstvo šta možemo da jedemo. Najviše možemo piti tečnost. Ono što sigurno znam jeste da više nikada neću naručivati hranu niti je jesti u fast fudu – iskrena je Dobojka, kojoj je sendvič s piletinom bio koban.

Još jedan pacijent koji se otrovao hranom u piceriji “San Remo” nalazi se u Službi za zarazne bolesti dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”, dok je ostalih 15 otpušteno kući.

– Sedam pacijenata je danas otpušteno kući, a ostali u prethodna dva do tri dana. Trenutno je na odjeljenju još samo jedan pacijent, čiji otpust je planiran za sutra. U Službi za infektologiju ukupno je hospitalizovano 16 pacijenata sa simptomima trovanja hranom. Posljednji hospitalizovani bio je u petak u poslijepodnevnim časovima, dok tokom vikenda nije bilo novih prijema po pitanju ovog slučaja – potvrđeno je Nezavisnim juče u bolnici, koja je prošlog četvrtka nadležne institucije obavijestila o slučajevima trovanja.

Bakteriološki pregled stolice prva dva pacijenta potvrdio je prisustvo salmonele.

– Nakon što je kod prva dva hospitalizovana bolesnika dokazana salmonela u stolici, i kod deset ostalih pacijenata je takođe potvrđena, s tim da nije uvijek obavezna izolacija uzročnika iz stolice kod svih pacijenata – poručili su iz bolnice, dok u Gradskoj upravi se nisu mogle dobiti informacije dokle se stiglo s analizom uzoraka iz picerije koji su izuzeti nakon što su pacijenti počeli da se javljaju u bolnicu.

Vlasnici sporne picerije nisu bili dostupni za komentar.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO